IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

OMV търси експерти за развитието на проектите си в Черно море и Норвегия

Компанията е участник в консорциум, проучващ участък от блок "Хан Аспарух" в българската акватория на Черно море

15:47 | 01.08.13 г.
OMV търси експерти за развитието на проектите си в Черно море и Норвегия

Австрийската OMV търси 1,6 хил. експерти, които да помогнат развитието на проектите за добив на петрол и природен газ на компанията в Норвегия и Черно море. OMV, в консорциум с Total и Repsol, проучват участък в блока „Хан Аспарух“ в българското Черноморие.

В румънската акватория пък компанията откри най-голямото находище в своята история и предстои тепърва да го проучва.

„Нуждаем се от 1,6 хил. души, които да гарантират ръста, който планираме“, коментира изпълнителният директор на OMV Герхард Роис, цитиран от пресцентъра на компанията, и допълва, че търсят мотивирани служители с технически опит, интересуващи се от възможността да работят в някои от най-вълнуващите места на света.

Освен хора с опит обаче компанията има намерение да даде възможност и на завършили геолози и инженери в областта на добива на петрол да започнат своята кариера в компанията.

През следващите години OMV ще инвестира повече от 2 млрд. евро в развитието на проекти за добив на петрол и природен газ. 

Припомняме, че правителството на ГЕРБ активизира търсенето на петрол и природен газ в акваторията на Черно море. Според редица експерти в крайбрежните зони има достатъчно залежи, които могат да гарантират енергийна сигурност на страната. През последните седмици обаче интерес към концесиите в тази сфера липсва, което стана причина и за прекратяване на процедурата за блок "Терес". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още