IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ внесе искане за вот на недоверие към кабинета с надежда вотовете да не са много

Темата на вота е хаосът в политиката в областта на инвестиционното проектиране на правителството

12:26 | 19.09.13 г.
ГЕРБ внесе искане за вот на недоверие към кабинета с надежда вотовете да не са много

ГЕРБ внесе първия вот на недоверие на правителството „Орешарски“ за политиката в областта на инвестиционното проектиране. Той е подписан от 96 народни представители. Само един депутат - Йоана Кирова, не се е подписала, защото е в чужбина. Имаме нейната подкрепа, заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Вотът беше внесен в деловодството на Народното събрание от депутатите Лиляна Павлова, Димитър Главчев и Александър Ненков.

Очакваме да бъдем подкрепени от всички народни представители в това Народно събрание, защото тук става въпрос за инвестиционна политика, касаеща приоритетите на всички български граждани, заяви Павлова.

Разчитаме на разум и подкрепа за този вот, допълни тя. По нейни думи по време на дебатите ГЕРБ ще изслуша всички мотиви и против вота, но от партията се надяват техните мотиви да надделеят.

Павлова се спря подробно на работата на новосъздаденото министерство на инвестиционното проектиране. Създаденото министерство не функционира, няма администрация и не е предоставило отчет за дейността си, защото такава няма, заяви още Павлова.

По нейни думи обаче създаването на въпросното ведомство е създало хаос и ступор в администрацията. Според бившия министър неговото създаване не е довело до нищо друго освен до безпрецедентна политическа чистка. По думите на Павлова правителството е освободило експерти с дългогодишен стаж. Това правителство е преди всичко на антиекспертите. Правителство, което не залага нито на програма, нито на експерти. Един гол популизъм, ядоса се депутатката.

Този кабинет дойде с голямото обещание да бъде експертен, после експертно-политически. Той е един шуробаджанашки кабинет, който е импотентен да води каквато и да било политика, заяви и Алексендър Ненков.

Не отричаме всеки един кабинет да прави кадрови промени, но с интерес очакваме какво ще каже господин Орешарски за това какво се свърши в това министерство и с интерес ще чуем, заяви Ненков. По негови думи от министър-председателя той не е чул нищо освен „някакви социални мерки“.

Димитър Главчев е категоричен, че ГЕРБ ще продължи и с други вотове, които ще бъдат внасяни в кратки срокове.

Най-голямата ни надежда е те да не бъдат много, заяви още той, като допълни, че ГЕРБ се надяват, че правителството ще подаде оставка достатъчно бързо, за да не се налага да внасят още вотове.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още