IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община отчете по-добра събираемост от данъци за деветмесечието

Към септември е събрала с 4 млн. лв повече от данъци спрямо същия период на миналата година

14:53 | 02.10.13 г.
Столична община отчете по-добра събираемост от данъци за деветмесечието

Към септември Столична община е събрала с 4 млн. лв повече приход от данъци спрямо деветмесечието на миналата година. От данъчни приходи общината до този момент е спечелила 166,9 млн. лв.

Към края на септември приходите на Столична община са в размер на 353,8 млн. лв. Тази сума се равнява на 67% от годишния план на общината. Данните бяха представени от зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов, съобщи Агенция „Фокус”.

Неданъчни проходи на общината към септември са в размер на 186,9 млн. лева. От общинските такси, битови отпадъци ведомството е събрало 126 млн. лв, което е с 1 млн. лв повече, от същия период за миналата година.

Барбалов добави, че приходите от строителни разрешителни са 3,7 млн. лв., а приходите от реклама са около 1,9 млн. лв. Събираемостта от данъците е 72,7 % от годишния план.

Според него от гражданите добре се възприема заплащането чрез POS - устройства. От началото на годината
плащанията на този вид устройства в данъчните отдели на общината са в размер на 5,3 млн.лв. "Това е с почти 3 млн.лв. повече спрямо миналата година", отбеляза Барбалов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още