IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Следващият вот на недоверие ще е на тема инфраструктура

Заради липса на кворум парламентът няма да заседава днес

11:07 | 04.10.13 г. 4
Следващият вот на недоверие ще е на тема инфраструктура

Следващият вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски, който ще внесе ГЕРБ, ще е на тема инфраструктура. Това обяви днес лидерът на партиятга Бойко Борисов, пише Dnes.bg.

По негови думи регионалният министър Десислава Терзиева в момента умишлено обяснява, че предишното управление е строяло твърде евтино, за да подготви гражданите, че сега инфраструктура ще се строи скъпо. Борисов е на мнение, че Терзиева подготвя обществото, че "трябва да отидат на високи цени".

Междувременно парламентът не събра кворум и няма да заседава днес. В началото на заседанието се регистрираха 113 депутати, а при втората регистрация - 110. Затова председателят на Народното събрание Михаил Миков помоли квесторите да преброят депутатите, но представителите на ГЕРБ излязоха от залата и броенето също показа присъствието на 110 народни представители.

Днешното заседание трябваше да бъде посветено изцяло на парламентарен контрол.

Бившият премиер за пореден път заяви, че от ГЕРБ няма да осигуряват необходимото присъствие за начало на парламентарните заседания. Той дори призова Сергей Станишев като мандатоносител да идва на работа.

Припомняме, че на 17 септември партия ГЕРБ обяви, че ще внесе първия си вот на недоверие срещу правителството на Орешарски. Седмица по-късно дебатите по него се провалиха и ГЕРБ внесе нов вот на недоверие по същата тема – за провалената политика на правителството в областта на инвестиционното проектиране.

След серия от "парламентарни игри", липсва на кворум и отсъствието на "Атака" за няколко дни, докато бяха на посещение в Брюксел, вотът на недоверие на тема инвестиционно проектиране бе отхвърлен.

Повече политически новини прочетете в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Къде видя държава?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
serafima
преди 10 години
Предлагам на ББ да напишат на листчета възможните причини за вот на недоверие и да ги съберат в шапка. Той може да тегли едно, когато си поиска.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
king
преди 10 години
Чудят се какво да измислят герберистите само и само да спъват държавата. Мястото им не е в парламента а в зоопарка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
serafima
преди 10 години
Най-добре е ББ-то да завърти колелото на късмета, или да напише възможните причини за вот на недоверие на листчета и ги тегли от каскет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още