IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евгени Харамлийски: "Домейн Бойар" планира покупката на изби в ЕС

През последните години потребителите станаха по-любопитни към новите вкусове на винения пазар

09:45 | 07.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Евгени Харамлийски. Снимка: <em>&quot;Домейн Бойар&quot;</em></p>

Евгени Харамлийски. Снимка: "Домейн Бойар"

- Предвиждате ли разработването на нови брандове вино и засаждането на нови сортове лозя?

Лозята в Югоизточна България, в които се отглежда гроздето за нашите вина, се отличават с разнообразна сортова структура. Това ни даде възможност през последните години да предлагаме вина от сортовете каладок, гренаж, мурведър темпранийо и други, които звучат доста екзотично за българският пазар. Тази тенденция, ще продължи и съвсем скоро ще пуснем на пазара вина от сортовете карменер и малбек. Новите продукти в средния и висок ценови клас, които ще се появят на пазара през октомври ще предложат на ценителите уникално качество.

- Всъщност промениха ли се нагласите на българските потребители през последните години? Какви са предпочитанията на пазара?

В ниския ценови клас клиентите са по-постоянни в предпочитанията си и като цяло там вкусовете не са се променили особено в последните години. Като цяло обаче се забелязва тенденция за развитие на винената култура у нас и клиентите в средния и високия ценови клас, определено са по-любопитни към нови вкусове, сортове и чуждестранни вина.

Потребителите станаха много по-разумни и все по-често се стремят да открият виното, което отговаря на техния вкус и финансови възможности. Вината на „Домейн Бойар“ са оценени много правилно – ние се специализирахме в това да предлагаме правилното съотношение между качество и цена на всички ценови равнища. По този начин нашите вина доста често могат да бъдат определени като „най-добра покупка”, което носи стойност и на потребителите.

- Разкажете ни за идеята на клуба „Енотека приве”. С каква цел беше създаден той?

Клубът е създаден с цел да отговори на потребностите на ценителите и колекционерите на вино като им предоставя информация за сортовете грозде, технологията за правене на вино, влиянието на тероара и климатичните условия върху вкусовите качества на виното, обогатява културата за съчетаване на виното с храна, начини на декантиране и други.

Когато си купувате скъпо вино, е важно да имате познанията как да го съхранявате, кога и как да го отворите, с каква храна да го поднесете, да го оставите ли да подиша, колко и т.н. Идеята на клуба е да предлага на ценителите необходимата за тях информация, да им предлага уникални вина и събития, които да разширяват познанията и културата им и респективно удоволствието от хубавите вина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още