IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До края на годината ще има промени в Закона за инвестициите

Ще престанем да лъжем инвеститорите, коментира вицепремиерът Даниела Бобева

16:12 | 29.10.13 г.
До края на годината ще има промени в Закона за инвестициите

В Закона за насърчаване на инвестициите има пропуски и те ще бъдат изчистени, коментира новият директор на Българската агенция за инвестициите Светослав Младенов по време на форум, посветен на инвестициите и приоритетите пред българската икономика.

Малко по-рано вицепремиерът Даниела Бобева посочи като пример, че трябва да отпадне държавната помощ до 10% от стойността на инвестицията. „Никога не сме си го позволявали, дори когато бюджетът е бил в по-прекрасна ситуация. Ще престанем да лъжем инвеститорите“, коментира тя.

Младенов пък подчерта, че трябва да бъдат намалени срокове, премахнати ненужни административни тежести, изискване за сертификати за чуждестранни фирми и всичко, което е затруднявало бизнеса досега.

Част от изискваната документация може да бъде открита съвсем лесно в съвременния цифровизиран свят тези обстоятелства могат да се проверят по електронен път, обясни още ръководителят на агенцията за инвестиции.

До края на годината ще бъдат представени и новите промени в закона за инвестициите.

Младенов заяви още, че резултатите от масивната имиджова кампания на България са незадоволителни. Според него няма постъпило нито една заявление в резултат на проведените мероприятия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още