IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВМЗ-Сопот работи по сделка за десетки милиони долари, съобщи Стойнев

Енергийният министър отчете реализирани мерки за стабилизиране на предприятието

15:28 | 06.11.13 г. 6
ВМЗ-Сопот работи по сделка за десетки милиони долари, съобщи Стойнев

Работещите във ВМЗ-Сопот получават регулярно заплатите си и са спокойни, заяви енергийният министър Драгомир Стойнев, който днес представи на Министерския съвет доклад с реализирани мерки за стабилизиране на предприятието.

В резултат на тях Държавната консолидационна компания придоби акции на стойност 27,5 млн. лв. от дружеството чрез увеличаване на капитала му, което доведе до възстановяване на нормалния производствен процес, заяви той.

Стойнев отчете, че с близо 20 млн. лева са покрити публични задължения на ВМЗ към НАП, 4,5 млн. лева са били използвани за трудови възнаграждения, близо 3 млн. лева са отишли за осигуряване на производствената дейност и още 150 хил. лв. за други задължения.

В момента в предприятието се работи на три смени и една от предстоящите важни сделки е вече сключена. Министърът уточни, че информацията за нея не може да се огласява, но става дума за десетки милиони долари като стойност на сделката.

„Ако не бяхме предприели действия в началото на мандата, в момента щяхме да имаме ликвидирано структуроопределящо предприятие, което дава препитание на цял регион“, заяви той.

Стойнев коментира, че с над 2,5 млрд. лева са се увеличили задълженията в сферата на енергетиката по времето на управлението на ГЕРБ.

Днес правителството възложи на министъра да продължи изпълнението на изложените в доклада действия, свързани с решаването на проблема по законосъобразното използване на ВиК инфраструктурата в заводите.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 2
Myprogress
преди 10 години
И като си нямате бегла представа за какво говорите просто не пишете че хората се дразнята (такива като мен), на простотии. Когато не разбираш (или просто нямаш информация за какво става на вапрос) не пишеш (като мен!).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 2
Myprogress
преди 10 години
Регестрирах се само за да коментирам тази статия. Редовно следа коментарите и сайта, но разбирам че тука малко хора разбират какво говорят, или просто пишат нещо колкото да има. Аз съм от Сопот но не живея там (нямам политически пристрастия), така и мога да кажа (не защитавам сегашното правителство, даже мога да кажа че съм против тях), че ГЕРБ умишлено се опита да фалира дружеството и след това да го подари на техен човек! Това е факт и всеки го знае от нашият град. И само една проста сметка (много груба че не ми се търси инфо подробно) 90 мил. на година оборот 100мил. разходи ( т.е. всяка година това предприатие прави горе доло 10 мил. загуба). за тези 10 мил кадето държавата се набутва спасява около 20 000 човека. Да не говорим отделно колко допълнителни фирми се ангажират. И само да спомена, че *** разбират как да продават оръжие (естествено не споменах че това предприатие е на загуба от 20 години поради факта че се точи от него, тоест печалбата утива в управляващата партия)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 0
Aleko
преди 10 години
Освен пребоядисване на стари изделия ни е чудно какво все още правят в момента? Като получават работниците пари без да работят защо да стачкуват? Дали работниците са си заработили заплатите, кой освен ръководството знае ? Я да видим продължението на сагата! Докога държавата ще финансира такива тип производство - явно докато някои хора от бранша имат интереси. Но чии са тези интереси - на обикновените хорица, народа, държавата - надали ... ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
LuckyYou
преди 10 години
Тези, които са водени умишлено към фалит не ги ликвидират. Много добре знаеш какво стана с Горубсо-Мадан и още 3-4 такива предприятия по времето на ГЕРБ! Опитът за фалит на БДЖ, Приватизацията на Булгартабак и 1000% увеличението на печалбата след IPO-то, все неща, които подкрепят тезата ми, че това предприятие всъщност не е губещо! Точно обратното - и за това някой иска да го лапне! От гнусните мутри на ББ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
data
преди 10 години
Ха-ха-ха-ха Лъки те наляха само преди месеци нови 27,5 млн. лв. *** викаш спасени били от фалит и сега ще ли да печелят ? А тез парици дето държавата им покри загубите - те ша ги връща ли или кат натрупат нови загуби ша чакат пак държавата да им подари едни 20-30 млн щот са "Важни за България предприятия" , а улавите частници да бъхтат денонощо ? Лъки - губещите ги ликвидират !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 7
LuckyYou
преди 10 години
БРАВООООООООООООООООООООООООООООООО! Ето за това ви обичам! Важните предприятия за България - национални, а не водени умишлено към фалит с опит за приватизация! Същото ще стане и с БДЖ. т.е. ще го вдигнат на крака!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още