IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След над 25 години ремонтираха пътя от София до Перник през Мало и Големо Бучино

Рехабилитацията на пътната отсечка, която е дублиращо трасе на магистрала "Люлин", е струвала 11,2 млн. лева с ДДС

12:34 | 20.12.13 г.
След над 25 години ремонтираха пътя от София до Перник през Мало и Големо Бучино

Приключва ремонта на пътя между София и Перник през селата Мало Бучино и Големо Бучино, съобщи на пресконференция Николина Чапанова от Агенцията „Пътна инфраструктура“, цитирана от БТА.

По думите й придвиждавенето между двата града, както и транзитният трафик, ще се облекчат значително след приключването на рехабилитацията на третокласния път, който започва от кв. „Суходол“ и минава през пернишкия кв. „Мошино“.

Ремонтът на отсечката е струвал 11,2 млн. лева с ДДС, като проектът е съфинансиран по оперативната програма "Регионално развитие", уточни Чапанова. Ремонтните дейности бяха извършени от ДЗЗД „Трейс Запад” (“Трейсгруп холдинг” АД, “Пи Ес Ай” АД и “Трейс-София” АД).

Пътят е дублиращ на магистрала „Люлин“ и се използва основно от жителите в региона, които нямат директен достъп до магистралата. Отсечката не беше ремонтирана над 25 години.

Ремонтът на пътя трябваше да започне през пролетта на миналата година. Стартът на строителните работи беше отложен заради жалба на „Щрабаг“ - един от кандидатите за изпълнител на обществената поръчка.

Пангарова каза, че се очаква пътят да се използва и като отбивен маршрут на магистрала "Люлин", когато се налага затварянето й. Затова конструкцията на отсечката е оразмерена и за движение на тежкотоварни коли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още