IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейската комисия даде зелена светлина за завода за отпадъци на София

Има готовност веднага да бъде подписан договорът с избрания изпълнител, уточни кметът на София Йорданка Фандъкова

14:53 | 21.12.13 г.
Европейската комисия даде зелена светлина за завода за отпадъци на София

Европейската комисия е дала зелена светлина за завода за отпадъци на София, съобщиха от Столичната община. В писмо, изпратено до общината от Брюксел, е записано, че не са установени нарушения на европейското законодателство в проведената процедура за изпълнител на завода.

Анализирани са всички жалби, свързани с процедурата за избор на изпълнител на завода за механично-биологично третиране на твърдите битови отпадъци на София, и всички съмнения са изчистени. 

"Отговорът е получен вчера и в него се казва, че всички съмнения по отношение на референциите на изпълнителя са изчистени", коментира кметът Йорданка Фандъкова.

"Очаквам днес да получа и становището на Министерство на околната среда и водите", отбеляза още тя и посочи, че има готовност веднага да бъде подписан договорът с избрания изпълнител. Това обаче може да стане след като се получи становище на МОСВ.

Проектант и строител на проекта ще бъде обединението между гръцките компании "Актор – Хелектор".

Заводът е част от интегрирания проект за управление на отпадъците в столицата. По проекта вече беше построено депото в местността Садината, което приема софийския боклук. В момента се строи и компостиращата инсталация в Хан Богров, която трябва да бъде довършена до края на годината.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда" 2007-2013 и трябва да бъде изпълнен за срок от 19 месеца.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още