IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 500 хил. лв. за модернизация на работни места отпусна Фонд "Условия на труд"

По-добро място за работа ще бъде осигурено за близо две хиляди работници и служители

17:30 | 23.07.14 г.
Над 500 хил. лв. за модернизация на работни места отпусна Фонд "Условия на труд"

Фонд "Условия на труд" е отпуснал над половин милион лева за модернизация на работни места, съобщават от Министерството на труда и социалната политика.

Днес във ведомството са подписани договори за проекти между Фонда и 13 фирми. Дейностите на предприятията са в различни сектори - добив и обогатяване на руди; производство на електронни и електрически части за
автомобили; строителство; текстилна промишленост и конфекция; проектиране и изпълнение на енергийни проекти; машиностроене; медицина; производство на зърнени култури.

"С инвестициите в подобряване на условията на труд се постигат по-качествени работни места, а предприятията повишават конкурентоспособността си", е подчертал управителят на Фонда и заместник-министър на труда и социалната политика Светлана Дянкова, цитирана в съобщението до медиите.

Дянкова е посочила, че отпуснатите средства са с цел активиране участието на малки и средни предприятия, които желаят да получат подкрепа от държавата, за да подобрят работните си места.

С осигурената финансова подкрепа фирмите ще реализират проекти, с които ще подобрят условията на труд в базите си, ще се модернизират социално-битовите условия, ще се повиши качеството на микроклимата в предприятията. По-добро място за работа ще бъде осигурено на 1871 работници и служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още