IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близнашки ще сменя още областни управители

Премиерът залага на млади хора, неангажирани с политика

13:23 | 20.08.14 г.
Близнашки ще сменя още областни управители

Ще има още една серия промени в областните управи, уточни служебният премиер Георги Близнашки, след като обяви, че днес кабинетът сменя още трима губернатори - на Стара Загора, Варна и Перник.

Начело на областните администрации в Стара Загора и Варна застават адвокатите Димитринка Петрунова и Стоян Спасев, а в Перник – председателят на Пернишката търговско-промишлена палата Бойка Петрова.

Близнашки напомни, че в момента се прави преглед на дейността на областните управи. „Не можем да оставим областния управител на Разград, който стана водач на листа на една от големите партии“, даде пример той.

Все пак премиерът заяви, че не всички областни управители ще бъдат сменени.

За новите назначения той коментира, че това са млади хора, които не са ангажирани с политическа дейност досега. По думите му в този случай е несъотносимо „обичайното обвинение“, че се освобождават едни, за да се назначат отново предишни.

Днес кабинетът е гласувал отпускането на общо 16,3 млн. лева, както бяха предложени от междуведомствената комисия по бедствия и аварии за пострадалите от наводненията общини.

Правителството определи вицепремиера и министър на труда и социалната политика проф. Йордан Христосков за председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Представител на правителството в НСТС ще бъде и министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов.

С друго решение заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева беше определена за представител на Министерството на здравеопазването и председател на Комисията по прозрачност.

Аналогична промяна беше направена и в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса – като представители на държавата са освободени бившите заместник-министри Бойко Пенков и Людмила Петкова. Новите членове са директорът на дирекция в МЗ доц. д-р Мариана Василева и заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев, който е определен и за председател на Надзорния съвет на НЗОК.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още