IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР следи 1000 души - потенциални участници в купуване на вота

Кандидат-депутати се опитват да купуват избиратели, за да спечелят преференция, заяви Йордан Бакалов

12:09 | 14.09.14 г.
МВР следи 1000 души - потенциални участници в купуване на вота

Около хиляда души са определени от МВР като потенциални участници в купуването на гласове на предстоящите избори. Имената им са обявени в различните дирекции на полицията и по тях се работи, увери главният секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров, цитиран от БНР. 

Главният секретар на вътрешното министерство обясни, че вече са изпратени инструкции до областните дирекции на полицията  в страната за работа по предотвратяване на купуване на гласове преди и по време на изборите. Повечето от тези 1000 души, за които се предполага, че могат да участват в търговията на вота, са с криминални регистрации.

Вътрешният министър Йордан Бакалов допълни, че МВР има информация за хора, които са засечени, че с купен вот искат да спечелят преференция и да влизат в парламента.

„Хора, които са на по-задни позиции, се опитват да работят за собствена полза и изгода, т.е. да купуват избиратели и по този начин преференциално да спечелят гласове и да се преместят на по-предни позиции в листите“, каза той.

МВР е засякло повече от десет кандидати за депутати от големите партии в опит да купят преференциален вот, информира Dnes.bg.

Няма проблем с гласуването на полицаите, които са командировани по границата, обясни още вътрешният министър. Той допълни, че има притеснения дали ще могат да се съберат достатъчно доказателства, уличаващи хора в купуване на гласове, за да бъдат осъдени.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още