IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радан Кънев оттегли кандидатурата си за лидер на Реформаторския блок

Бойкот от няколко от формации промени плановете за днешния форум

14:05 | 14.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Радан Кънев оттегли кандидатурата си за лидер на Реформаторския блок

Лидерът на ДСБ Радан Кънев оттегли кандидатурата си за председател на Реформаторския блок. Реформаторите днес трябваше да изберат лидер, но бойкот от страна на няколко от формациите промени плановете. Конгрес все пак се провежда, като на него всички лидери на блока поставиха началото на предизборната кампания, съобщи bTV. 

"Не всички партийни ръководства са смели колкото избирателите си", заяви лидерът на Демократи за силна България по повод на позицията на ДБГ и СДС за провеждащия се днес форум на Реформаторския блок.

Партията на Меглена Кунева и СДС поискаха отлагане на конгреса за 10 ноември и заплашиха с бойкот. Двете формации подчертаха, че при свикването на този форум не е спазен нито един демократичен принцип, което доведе до отказа на ДСБ да се проведе избор.

На откриването на кампанията на Реформаторския блок днес все пак дойдоха всички лидери на партиите в блока. Меглена Кунева дойде последна и отказа да коментира снощното си изненадващо послание, което на практика провали избора за лидер на коалицията.

По-рано днес в предаването "Тази неделя" лидерът на СДС Божидар Лукарски обясни, че ако изборът на председател на Реформаторския блок се беше състоял сега, е щяло да има недоволни най-вече сред партийните структури. "Не беше сега моментът", обясни той.

Според Кънев победата на Реформаторския блок е над всичко. "Никакви лични амбиции нямат значение. Значение има желанието на над 1 милион българи да живеят в нови условия, при нови правила, управлявани от нови лица. Това е надежда, която аз лично и ние като блок със сигурност няма да предадем", добави още той на влизането на конгреса, с който беше открита кампанията на реформаторите.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още