IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

При 87% обработени протоколи ГЕРБ е начело с 32,61% от гласовете

Осем партии влизат в новия парламент, разликата между БСП и ДПС е незначителна

09:00 | 06.10.14 г. 6
При 87% обработени протоколи ГЕРБ е начело с 32,61% от гласовете

Осем партии влизат в новия парламент, сочат новите резултати от ЦИК при 87% обработени протоколи към 7:45 часа тази сутрин.

Начело е ГЕРБ с 32,61% от гласовете на избирателите, а разликата между БСП и ДПС е незначителна - 15,27% срещу 14,96% съответно. 

Реформаторският блок е привлякъл гласовете на 8,87% от избирателите, а Патриотичният фронт – на 7,32%.

Следват България без цензура (5,58%), Атака (4,56%) и Коалиция АБВ – 4,18%

Засега над границата от един процент са Движение 21 и Глас народен, които са получили съответно 1,22 и 1,16 процента от гласовете.

Обработени са и над 90% от протоколите в чужбина, като по данни на Министерството на външните работи своя глас са дали над 131 хил. българи. Остават да бъдат обработени още 32 протокола.

47,49% от вота зад граница отива за ДПС, за ГЕРБ са гласували 25,72%, съобщи пред Нова телевизия говорителят на ЦИК Камелия Нейкова. Подкрепата за Реформаторите е 10,30%, а за Патриотичния фронт - 3,52%. Най-големият спад в доверието е за БСП-Лява България, за които са гласували едва 2,52%.

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
Ами да му е честита на ГЕРБ победата! Боко резна още една лентичка, всичките му Цецки бяха щастливо запотена и окрилена около него снощи и горди от умореното му остроумие. Особено Цецко Цв. - погледът му грееше като на маршал Жуков пред Бранденбургската врата... Хехе.Обаче аз да питам пак: И СЯ КВООО?Май единствено на ул. Козяк в София имат ясен отговор и той е нещо от сорта: "Няма Южен поток! Значи, в България всичко е наред!" хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
KostadinovK
преди 9 години
Съгласен съм, че сме бедни, но защо сме единствените бедни които се продават?Защо това явление го няма в Румъния, Албания, Сърбия - страни от нашия регион и калибър. Ще ти кажа защо - държавата тук е много слаба и прогнила.Почнете да мислите с главите си, а не само да се оправдаваме с бедността.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
MZ/X
преди 9 години
Със санкции никога няма да се реши проблемът с купуването на гласове, защото никой не е заинтересован да разкрие схемите. Единственият вариант е или задължително гласуване или държавата да плати примерно по 100 лева на всички негласували. Така купувачите на гласове изведнъж ще имаг огромна конкуренция и реално само мотивираните хора ще гласуват!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
s3
преди 9 години
Бъркаш относно същината на проблема.Защо в развития свят купуването на гласове не е проблем?1. Един глас може да бъде не само купен, но и човек да гласува по един начин заради други причини, например ако знае че ако изберат ГЕРБ и те управляват за фирмата в която работи ще има поръчки.2. Купуването е възможно главно заради бедността и ниския жизнен стандарт у нас. Ако имахме доходи дори като в Гърция, тогава знаеш ли как се купуват гласове? Ами много трудно и нерентабилно, защото няма да стане за 50 лева.Така, че не трябва да има нови забрани и наказания, а да се вдигне нивото на живот на народа, тогава купуването ще спре само.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
KostadinovK
преди 9 години
Това не е демокрация нито демократично избран парламент!Около 20% от депутатските места са купени чрез търговия на гласове и този процент ще се увеличава на всички следващи избори.Трябва държавата да има жестоки санкции срещу купуването и продаването на гласове: - Купувачите на гласове да се наказват с 20г. без право на гласуване и глоба то 20000 лв, при второ нарушение - доживотно, отнемане на имуществото и 1г трудов лагер.- продавачите на гласове - с 10 г забрана за гласуване и 100 лв. глоба- подготовката за купуване да се смята за престъпление и да се наказва със същото наказание както купуването.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още