IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отсечката на „Струма“ до Кулата може да е готова до есента на 2015 г.

В ход е процедура по прекратяването на договора със строителя, за да може да започне нова обществена поръчка, каза вицепремиерът Захариева

13:05 | 06.11.14 г. 2
Отсечката на „Струма“ до Кулата може да е готова до есента на 2015 г.

Няма пречка проектът за лот 4 на автомагистрала "Струма" от Сандански до Кулата да приключи до есента на следващата година, като по този начин няма да бъдат загубени средства по оперативната програма "Транспорт". Това каза вицепремиерът Екатерина Захариева по време на парламентарния контрол, цитирана от БТА.

Захариева съобщи, че е започнала процедура по издаване на Акт 10 - за спиране на строителство. Сега е в ход процедура по прекратяването на договора със строителя, за да може да започне нова поръчка, поясни тя. По оценки на министерството е възможно тя да приключи до пролетта на следващата година и участъкът да бъде завършен до есента на 2015 година.

„Този участък е лесен и може да бъде приключен в рамките на 150 дни, ако има добра организация на работата на строителя“, допълни вицепремиерът.

В края на октомври Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) започна процедура за прекратяване на договора за изграждане на лот 4 от автомагистралата с изпълнителя "Актор" АСД.

След поредица от срещи със строителя не бе постигнато споразумение за изграждането на участъка. А Екатерина Захариева тогава обясни, че строителите имат неоснователни претенции към държавата, свързани с липсата на инертни материали и отчуждителни процедури на терените.

В отговор на друг депутатски въпрос за авариралия участък от пътя до Банско, вицепремиерът заяви, че поема ангажимент до края на месеца участъкът да бъде завършен, за да бъде възстановено двупосочното движение. Тя напомни, че вчера с решение на правителството са били осигурени средства за обезопасяването на авариралия участък в размер на 950 хил. лева като допълнителни разходи по бюджета на регионалното министерство. Разходите се предвижда да бъдат осигурени за сметка на преструктурирането на разходите от централния бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 5
toto
преди 9 години
И от къде точно ще купи асФалт и инертни материали новоизбрания строител? Отговор:от Гърция - доставчик Актор... а честито преебавка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още