IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Московски: Инвестираме над 12 млн. лв в пристанище Бургас догодина

За периода март-ноември 2014 г. на новоизградената морска гара в града са акостирали над 40 000 пътници, посочи министърът

14:08 | 06.12.14 г. 2
Московски: Инвестираме над 12 млн. лв в пристанище Бургас догодина

За следващата година сме предвидили инвестиции на стойност над 12 млн. лв в пристанище Бургас. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при отварянето на Зоната за обществен достъп на пристанището в черноморския град, съобщи правителствената пресслужба.

По думите на Московски в инвестиционният план за следващата година са заложени изграждането на втория модул на Морската гара, както и реконструкцията на една от най-старите постройки на пристанището – Магазията. Планира се и цялостна рехабилитация на вълнолома на пристанището.

"Първият круизен сезон на пристанището беше изключително успешен", каза министър Московски. За периода март-ноември 2014 г. на новоизградената Морска гара Бургас са акостирали 27 пасажерски кораби с над 40 000 пътници.

Транспортният министър, заедно с министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Община Бургас Димитър Николов, откриха новопостроеното хале на Яхт клуб "Порт Бургас", което е част от проект за изграждане на нов яхтен терминал на пристанището, на обща стойност 600 000 лв.

До началото на Откритото европейско първенство по ветроходство през месец август 2015 г., на което страната ни е домакин се очаква да бъде завършен целия комплекс от закрити съоръжения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
ivanrog
преди 9 години
Ако се събере информацията от днес и тук, става много интересно:"Дванайсет милиона лева от републиканския бюджет ще бъдат инвестирани през 2015 година в Пристанище - Бургас. Средства ще бъдат инвестирани и в изграждането на различни атракциони и осигуряването на услуги за посетителите на Зоната за обществен достъп в пристанището."От тук:"откриха новопостроеното хале на Яхт клуб "Порт Бургас", което е част от проект за изграждане на нов яхтен терминал на пристанището, на обща стойност 600 000 лв."Значи за дейността 600 хил., а за забавления 20 ПЪТИ повече пари. Браво, евала ви! Аз ако влагам в завода 20 пъти повече инвестиции в непреките ми дейности, то със сигурност ще съм фалирал!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още