IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Автомобилна администрация“ вече има нов шеф?

Цветелин Цветанов не е добре приет от брашна, превозвачи се стягат за протести

19:57 | 13.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
„Автомобилна администрация“ вече има нов шеф?

Цветелин Цветанов е назначен за директор на изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, съобщи "Дарик". До момента информацията за назначението не е потвърдена официално от транспортното министерство. Досегашният шеф на агенцията бе Димитър Ганев.

Цветанов е бивш директор на автомобилната инспекция в Плевен, но назначаването му не се приема добре от превозвачите в страната. 

Този човек не е подходящ за поста и превозвачите няма да се съгласят с неговото назначаване, заяви Красимир Лалов от Националното сдружение на българските превозвачи. Преди дни той изрази опасенията на бранша, че този пост ще бъде зает без провеждане на конкурс и без съгласуване с превозвачите.

„Предупредихме, че това според нас е най-неподходящият човек, тъй като има определени съмнения относно мандата му като шеф на регионалната дирекция в Плевен. Ние искахме всичко да е прозрачно и точно и на това ниво да бъде човек, който е ерудиран и е запознат с проблемите”, коментира Лалов.

Той бе категоричен, че от Националния браншови съвет на превозвачите няма да оставят нещата така и ако не постигнат успех, ще се стигне до протести.

„След като никой не иска да си говори с нас, остава един единствен път. Когато човек е натикан в ъгъла, какво му остава. Ние не искаме конфронтация, ние искаме съвместни действия за държавата. Да има, както всички твърдяха от тази коалиция, прозрачност. Изведнъж се оказва, че няма прозрачност, че никой няма желание за диалог”, обясни още Лалов.

От Националния браншови съвет ще поискат среща с премиера Борисов, на която да изложат исканията си за провеждане на конкурс за поста на изпълнителния директор в „Автомобилна администрация”. Ако не последва реакция ще започнат протестни действия.

Припомняме, че през декември транспортния министър Ивайло Московски заяви, че експерт ще бъде назначен за шеф на „Автомобилна администрация“, но тогава той не уточни имена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още