IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВСС прие оставката на Владимира Янева

За временно изпълняващ длъжността на административен ръководител на СГС е избран Владимир Йорданов от ВКС

16:08 | 26.02.15 г.
ВСС прие оставката на Владимира Янева

Висшият съдебен съвет (ВСС) прие оставката на съдия Владимира Янева като ръководител на Софийския градски съд.

15 от членовете на съвета гласуваха "за", само един се въздържа.

Владимира Янева подаде оставка от длъжността във вторник. Преди седмица ВСС единодушно реши да я отстрани като съдия и председател на Софийския градски съд, докато приключи досъдебното производство срещу нея за подписване на разрешенията за СРС по разработката "Червеи". Предложението за това беше направено от главния прокурор Сотир Цацаров.

За временно изпълняващ длъжността на административен ръководител на Софийски градски съд бе избран съдия Владимир Йорданов от ВКС, предложен от председателя на ВКС Лозан Панов.

Панов аргументира предложението си, че съдия Владимир Иванов може добре да се справи със задълженията си като временен председател на СГС.

Според него назначаването на съдия от същия съд не би могло да осигури необходимото спокойствие при работата на съда и затова ръководителят трябва да дойде отвън.

Трябва да се потуши напрежението сред колегите, както и да се подобри начинът за разпределение на делата, коментира Лозан Панов. Ще бъде направена проверка на командированите съдии, както и основанията за командироването им.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още