IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев покани британски фирми да добиват газ в Черно море

Ще предоставим най-добрите условия в концесии, обеща президентът на среща с бизнес делегация от Острова

17:49 | 11.03.15 г. 8
<p>
	Росен Плевнелиев се срещна с бизнес делегация от Великобритания. <em>Снимка: БТА</em></p>

Росен Плевнелиев се срещна с бизнес делегация от Великобритания. Снимка: БТА

Ще се радваме, ако британски фирми проявят интерес към новите находища на природен газ в българското Черноморско пространство, каза президентът Росен Плевнелиев на форум в София с британската бизнес делегация Mega Mission 2015, която е на посещение у нас.

Бизнес делегацията включва представители на над 50 британски компании в секторите ядрена енергетика, нефт и природен газ, обществен транспорт, околна среда и води, които ще се запознаят с възможностите за правене на бизнес в България.

Президентът отбеляза доброто сътрудничество с Великобритания в енергетиката и добива на газ, както и в други сектори на икономиката. Ще се радваме да има повече британски инвестиции, ще предоставим най-добрите условия в концесии, които тепърва навлизат в своята решителна фаза, посочи той, цитиран от БТА.

В словото си държавният глава изтъкна, че Великобритания е важен търговско-икономически партньор за България и британските инвеститори са високо ценени у нас. Търговският обмен между двете страни нараства устойчиво всяка година с 10 процента, за 2014 г. той е 860 млн. евро. С инвестиции от над 2,1 млрд.евро Великобритания е петият най-голям инвеститор в България.

Плевнелиев посочи, че има голям потенциал за привличане на британски инвестиции в приоритетни сектори за България като иновациите, информационните и комуникационни технологии, строителството и модерната инфраструктура, сградните инсталации, енергийната ефективност, здравеопазването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
Ирония?- Не. Справедлива оценка на ролята на РП.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
С ТЕХНИТЕ сегашни технологии, ЗА ТЯХ, може и да не е изгодно. И някои ще останат с пръст в устата.Те го знаят но, се боят да попитат, той не знае, и е щастлив, че /все още/ някой го взема насериозно...или поне, че така представят нещата.По-здрави за г-н Президента ! ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер направи дипломатически гаф, обърквайки българския президент Росен Плевнелиев с румънския му колега. "В края на моето посещение в България, бях приет и от румънския президент Росен Плевнелиев", написа Щайнмайер вчера на стената си в социалната мрежа Фейсбук. Ден по-късно политикът коригира грешката си.Прочети повече на: http://***.***.bg/news/270863.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 2
Pyramid
преди 9 години
Милият Р.П. им обещава концесии. Страхотно. Те сега да дупчат пък, АКО открият нещо, АКО е изгодно...Питам, може ли Р.П. да им даде това, което мога аз: Познанието, как да стигнат до много повече ресурси и тук и на много други места по света? Може той, шменти-капели. Да направим сравнение: Лично аз, държа комплекса мултиплескирано сондиране. През една дупка-много ресурси. тук, там, навсякъде по света.Р.П. дължи какво? Някаква територия и някаква химикалка, с която, може да раздава части от нея. Има или не там каквото и да е, те няма да узнаят, без да използват, което имам аз. Но, ще се набутат да кихат на тарикати като него.Въпрос: Сделка с коя от страните /за транснационалните компании/ е по-изгодна? На позналите - честито.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 1
Сините камъни
преди 9 години
С колониалното си положение няма да се примирим!Има здрави сили по всички континенти, тия няма да я играят тяхната още дълго!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 2
Сините камъни
преди 9 години
Още малко им остана!Все пак той е само едно нищожно следствие от всички престъпления, които бяха свършени преди него.Да лапат!Като за последно!Ще им преседне, и тия които са му подсказали да ги покани и тия дето ги канят!Като се замисли човек и тяхната не е лесна!А се отказали от хорото, я им лъснали задниците!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 1
niko333
преди 9 години
Дадоха находищата ни с златното находище в родопите на Канадска фирма която полочува милиарди а ни плаща 0,7 % от печалбата на добива на собственото ни злато сега ще дадат газовите ни находища на англичаните а после ше ни продават и нас като индианци ! Ето до къде може да ни доведе корумпираният Плевнелиев
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 6
stefan-L
преди 9 години
От къде на къде корумпираният ни президент който има хотели в Гърция и България който тайно се среща с шефа на ЕВН и който има офшорни сметки в Кипър ще кани чужди фирми да добиват газ в черно море ? Пак са му обещали комисионни ? Как иначе ще си строи хотелите в Баня до Банско! До кога ще търпим тоя неграмотен крадец?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още