IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отстранени са последиците от разлива в Бургас, отчете "Лукойл"

Според компанията причината за замърсяването е нелегално врязване в продуктопровод

17:43 | 23.06.15 г.
Отстранени са последиците от разлива в Бургас, отчете "Лукойл"

Последиците от разлива от магистрален продуктопровод на "Лукойл Нефтохим Бургас" са отстранени, съобщиха от компанията.

Припомняме, че дружеството беше санкционирано със 100 хил. лева от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) заради причинен на 17 юни разлив край бургаския квартал „Долно Eзерово“. По този повод екоминистърът Ивелина Василева предложи санкцията при допускане на разливи, с които се замърсява околната среда, да стане 500 хил. лева.

Според компанията причината за замърсяването е нелегално врязване в продуктопровод на бургаската рафинерия.

Към момента продължава мониторингът за недопускане на разнасянето на остатъчни нефтопродукти, се казва в съобщението, цитирано от БТА.

Не е допуснато негативно влияние върху защитените територии, което се доказва от извършените проверки от РИОСВ, ИАРА и отдел "Екология" към община Бургас. През целия период станциите за контрол на качеството на атмосферния въздух не са регистрирали нарушения, се отбелязва в съобщението.

На 24 юни е планирано съвещание под ръководството на кмета на Бургас, с участието на Областната дирекция на МВР - Бургас, и на агенцията "ЛУКОМ-А", за предприемане на съвместни действия по засилване на охраната на продуктопроводите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още