IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът отхвърли предложението за преразглеждане на санкциите срещу Русия

Проекторешението, внесено от БСП, бе подкрепено от ПФ, Атака, АБВ и независимия Велизар Енчев

13:20 | 07.10.15 г. 5
Парламентът отхвърли предложението за преразглеждане на санкциите срещу Русия

Парламентът отказа да се обяви за падане на санкциите на Европейския съюз срещу Русия, въведени от Брюксел заради конфликта в Украйна. Депутатите отхвърлиха предложението на БСП Народното събрание да задължи премиера да поиска това от ЕС.

Проекторешението, внесено от социалистите, бе подкрепено от ПФ, "Атака", АБВ и независимия Велизар Енчев. Против и въздържали се бяха депутатите на ГЕРБ, РБ, ДПС.

С предложението си БСП, начело с лидера си Михаил Миков, настояваха България да инициира и падане на забраната за достъп до ЕС на граждани на Русия, имащи отношение към конфликта в Украйна.

Пред депутатите Миков защити предложението си с аргумента, че санкциите срещу Русия са доказали неефективността си.

"Те нищо не промениха, оказаха се неефективен инструмент", каза лидерът на БСП и изброи негативните страни на санкциите за България - тежки поражения в сектора на млекопроизводството, електрокарното производство и в туризма.

"Затрудняват се парламентарните контакти с Русия и ЕС и традиционно добрите отношения между българския и руския народ. Ще има тежки поражения върху културното и икономическото сътрудничество", каза още Миков.

Той обясни и че по някои оценки загубите за страната ни за десетте месеца санкции са около 100 млн. евро. "А нашето правителство отсъства, няма го, готви се, бръсне се, подстригва се за важни гости от чужбина", възмути се Миков. Малко по-рано стана ясно, че днес няма да има блиц контрол с участието на Борисов заради негов международен ангажимент.

Искането на левицата за падане на санкциите срещу Русия се превърна в зрелищен сблъсък на русофилите в парламента - БСП и "Атака". Сидеров обяви, че ще подкрепи проекта, но нападна червените, че кабинетът на Орешарски е отказал да наложи вето на санкциите и не е допуснал в страната шефа на руската Дума Сергей Наришкин.

"Когато бяхте на власт, водихте пронатовска политика, казвахте, че сте направили вашия цивилизационен избор. Ангел Найденов искаше повече НАТО, за да се браним от руските самолети. Той беше за НАТО повече и от Соломон Паси", контрира Сидеров.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 13 rate down comment 2
ABBA
преди 8 години
Яд те е, че си гласувал за РБ, а те са се оказали *урви.А че от от стари *** (буля Пръмовица енд Ко.) нов бърдак става ли?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 8 години
Хората се делят на умни и тъ^паци. Различават се по това, че умните обикновено знаят какво правят и защо го правят, а тъ^паците имат две състояния - "Ура!" и "Да се *** у главата тъ^па!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
то тва няма бягане, следващия път тея оттатък блатото ше изфабрикуват нова партия с нови физиономии яко кинти се наливат PR MR глупости и раята вярва. За тва никво гласуване и напускане на държавата и кат не остане никой тогава ше лапнат пръта. Кат го лапнат до гърло чак тогава ше се върне народа иначе ньет .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 5
s3
преди 8 години
ГЕРБ+РБ+ДПС = Бостан с пъдарТака и не мога да разбера, защо РБ се продадоха толкова евтино като долнопробна к**ва. Яд ме е, защото ги подкрепях и гласувах за тях, не очаквах че са толкова продажни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 0
dakl
преди 8 години
И това е добре! Преброяването започва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още