IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Гръцкият бизнес създава 40 хил. работни места у нас

България заслужава членство в еврозоната, заяви президентът на Гърция Прокопис Павлопулос

15:35 | 15.12.15 г. 1
<p>
	Росен Плевнелиев посреща президента на Гърция Прокопис Павлопулос. <em>Снимка: БТА</em></p>

Росен Плевнелиев посреща президента на Гърция Прокопис Павлопулос. Снимка: БТА

Гръцкият бизнес създава 40 хил. работни места в България и възможност за стотици българи. Това каза държавният глава Росен Плевнелиев по време на работна среща с президента на Гърция Прокопис Павлопулос и представители на гръцкия бизнес.

"Българската държава не е перфектна, но ние искаме да успеете, искаме гръцките финанси да се увеличат и гръцките компании да печелят, защото когато вие печелите, и българската държава печели", обърна се президентът към представителите на гръцкия бизнес в България, цитиран от агенция Фокус.

Според него гръцкият бизнес се чувства у дома си в България и това трябва да бъде така. „Българската държава ще отговори на вашата коректност с реформи и стабилност. Сигурен съм, че постигнатата стабилност, която усещаме в икономиката, ще продължи", подчерта Росен Плевнелиев.

Газовият интерконектор между България и Гърция е много важен, за да могат страните ни да станат газови хъбове в региона, каза президентът на Гърция Прокопис Павлопулос по време на работната среща с представители на гръцкия бизнес.

По думите на гръцкия президент политическите и икономически отношения между България и Гърция са добри.

"Това е политиката, която трябва да се следва. Мисля, че сме на добър път", подчерта той и припомни подписването на инвестиционното решение за построяването на интерконектора между двете държави. Павлопулос коментира, че това е важно, за да имаме енергийна независимост и инвестиции.

България заслужава членство в еврозоната, каза още президентът на Гърция, като заяви подкрепа за страната ни по пътя към еврозоната.

"Тя заслужава това, но разбира се, тя трябва да измине много съществен път, но това е важно да стане. България поне досега е показвала, какво означава за нея европейския и път и винаги го е следвала последователно с европейски манталитет, уважение и авторитет, защото участва не само с икономиката си, но и с културата си в Европа", посочи гръцкият президент.

Той се обърна към българския държавен глава и каза, че е малко по-амбициозно да се смята, че Гърция може да помогне на България за членството в еврозоната. "Ние самите в Гърция много пъти сме срещали трудности, за да можем да се задържим в еврозоната и ЕС“, посочи гръцкият президент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още