IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговците на комуникационна техника и лекарства с най-големи обороти през ноември

Оборотите на търговците на дребно нарастват с 2% през ноември спрямо миналата година

13:00 | 08.01.16 г.
Търговците на комуникационна техника и лекарства с най-големи обороти през ноември

През ноември 2015 г. оборотите на търговците на дребно, по календарно изгладени данни, нарастват с 2,0% на годишна база, показват предварителни сезонно изгладени данни на Националния статистически институт за ноември.

На годишна база оборотът в търговията нараства най-съществено при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 16,3%, при търговията с фармацевтични и медицински стоки - с 9,4%, както и с компютърна и комуникационна техника расте с 4,7%. 

Търговците на битова техника, мебели и стоки за бита също са отчели динамика нагоре - с 3,6%, а търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 3,5%.

Спад отчита НСИ в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - със 7,7%, и с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 1,8%.

През ноември оборотът в „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени намалява с 0,1% спрямо предходния месец.

По-значително на месечна база растат оборотите при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 5,5%, търговията с компютърна и комуникационна техника - с 4,1%, с автомобилни горива и смазочни материали - с 4,0%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 2,7%.

Намаление се отчита при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0,7%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 0,1%.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още