IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калфин ще иска увеличение на социалните плащания

Яснота за методиката, по която ще се определят енергийно бедните, ще има до лятото, каза министърът на труда

17:00 | 12.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Министерството на труда и социалната политика ще иска в тригодишната бюджетна прогноза да бъде заложено увеличение на социалните плащания, съобщи пред журналисти вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

Ще искаме увеличение на социалните плащания в зависимост от начина, по който подредим приоритетите, посочи Калфин, цитиран от БТА. По думите му в тези плащания влизат различни видове добавки, средства за различни групи, социални услуги. 

По повод прогнозата на Министерството на финансите Калфин обясни, че тя е на финансовото ведомство и не са искани мнения на други министерства. По думите му министър Горанов е казал, че това е практика - публикува се тригодишна нулева прогноза, без промени. Не смятам, че тя ще се запази в този вид, допълни вицепремиерът.

Яснота за методиката, по която ще се определят енергийно бедните, ще има до лятото, каза още министърът.  „Настояваме за максимално широка група хора, които да бъдат защитавани като енергийно бедни”, отбеляза Ивайло Калфин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още