IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 300 работодатели са се явили на трудовите борси от началото на април

Предложенията за работа са били над 3 700

16:15 | 18.04.16 г. 1
Над 300 работодатели са се явили на трудовите борси от началото на април

Повече от 310 работодатели са потърсили подходящи кандидати за работа на 17 трудови борси, организирани през първата половина на април от Агенцията по заетостта.

3 200 търсещи работно място са се срещнали „лице в лице” с представителите на реалния сектор, за да се запознаят с над 3 700 предложения за работа, съобщават от Агенцията.

2 205 свободни работни места са били обявени от 176 работодатели в градовете Велико Търново, Септември, Русе, Пловдив, Троян, Кула, Попово, Карнобат, Генерал Тошево и София. Най-търсени са били кадри в областта на селското стопанство, строителството, машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост и конфекционното производство.

За първите две седмици на април работодателите от туристическия бранш са обявили над 1 020 свободни работни места на три специализирани трудови борси в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. Близо 800 души, търсещи работа в бранша, са посетили трудовите борси в Созопол, Смолян и Бургас. Хотелиери и ресторантьори – представители на 76 фирми, са обявили вакантни места по всички длъжности, свързани с туризма.

Две специализирани трудови борси за младежи са проведени в Сливен и Разград. Обявените близо 270 свободни работни места са били от сферата на промишлеността, търговията и услугите. Търсени са кадри за позиции продавач-консултант, администратор, готвач, сервитьор, барман, камериер, перач, мияч, спасител, складов работник, монтьор и други.

Проведена е и една специализирана трудова борса – за продължително безработни, в Каолиново. В нея са обявени места за сезонен работник в земеделието, шивач и технолог.

През април Агенцията по заетостта планира провеждането на общо 36 трудови борси. До края на месеца ще бъдат организирани още 8 общи трудови борси, 5 младежки трудови борси, 2 трудови борси, специализирани в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, 2 трудови борси, ориентирани към продължително безработни и лица над 50 години, 1 трудова борса, специализирана в сферата на промишлеността, и 1 – насочена към ромската общност.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:36 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
Из БГ пресата: "...Киро Принца се отправил в компанията на още няколко местни големци към Даляна. Това е кръчма на носа на Равда, където компанията разпивала до смрачаване. На главния готвач на ресторанта в хотелския комплекс Принц Кирил босът от София възложил в това време да опече агне за него и аверите му. Групата от Равденския Далян вечеряла с чевермето вътре в ресторанта и продължила с алкохола. Както обикновено, Киро Принца започнал да ругае готвача си, че не можел свястно да сготви една манджа.Миналото лято Кольо беше пребит, само защото на Принца не му хареса начина, по който бе сготвил една риба. Той често го биеше, униженията бяха ежедневни, свидетелства човек от персонала. В неделя късно вечерта Киро Принца започнал да крещи на готвача си, че агнето не му харесва. Двамата се скарали и тогава Киро взел бойния си пистолет от колата. Върнал се и хладнокръвно изпразнил шест куршума в тялото на дългогодишния си приятел и служител."==Търси се главен готвач! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още