IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общините искат да участват при равни условия с фирмите за концесия на плажове

До 10 дни Ангелкова ще представи за обсъждане неформална примерна концепция за концесиите на плажовете

18:17 | 25.04.16 г.
Общините искат да участват при равни условия с фирмите за концесия на плажове

Общините трябва да участват при равни условия с останалите юридически лица в конкурсите за концесия на плажовете, смята кметът на Поморие Иван Алексиев.

В кметството в Поморие министърът на туризма Николина Ангелкова обсъди с градоначалника Иван Алексиев и туроператори новата концепция за управление на плажовете.

Алексиев посочи необходимостта от засилени проверки по плажовете това лято, така че да се гарантират отличните условия за отдих и почивка на жителите и гостите на града, съобщи БТА. 

До 10 дни Ангелкова ще представи за обсъждане неформална примерна концепция за концесиите на плажовете.

„В лицето на Община Поморие виждаме един добър стопанин, който значително промени облика на града в последните няколко години. Ето защо смятаме, че с този успех общината би могла да се справи и със стопанисването на плажовете”, коментираха браншовици.

Управлението на плажовете вече премина към Министерството на туризма. Ведомството на Ангелкова изготвя нова концепция, според която плажовете ще бъдат групирани съобразно характеристиките им и така тези, към които не е проявяван интерес за стопанисване, ще станат атрактивни. 

В срок до 30 април концесионерите и наемателите на плажове са длъжни да представят за одобрение на министъра на туризма програмите си за организацията на водноспасителната дейност за летния сезон.

Ангелкова продължава поредицата си от срещи по места за готовността за новия летен сезон. Тя ще разговаря с представители на бранша от Южното Черноморие, като са организирани дискусии в общините Созопол, Приморско, Царево и Несебър. Утре (26 април) ще се проведе среща и в Бургас с представители на контролните органи, местната власт и туристическия бранш от региона.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още