IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Партиите от Реформаторския блок със съгласие за обща кандидатура за президент

Имена и кандидатури тепърва ще се дискутират

22:45 | 07.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Партиите от Реформаторския блок със съгласие за обща кандидатура за президент

Партиите от Реформаторския блок (РБ) се обединиха за обща кандидатура за президент, съобщиха представители на партньорите след Изпълнителния съвет на партията пред журналисти, информира пресслужбата на РБ.

„Партиите от Реформаторския блок се обединихме за обща кандидат-президентска двойка и започваме обсъждане на имена и кандидатури, така че да се даде нова визия на президентската институция в България“, коментира председателят на НПСД Корман Исмаилов.

Председателят на БЗНС и министър на отбраната Николай Ненчев заяви, че на заседанието на ИС е изразена категорична воля от страна на партньорите в РБ да започнат незабавни разговори.

„Мнението на всички политически организации в РБ и на Гражданския съвет беше, че РБ трябва да има единен кандидат за президент и вицепрезидент“, каза Ненчев и определи това като много голям напредък. По думите му разговорите започват веднага.

На въпрос отпада ли вариантът за кандидатура на ГЕРБ и РБ той отговори, че не е по вина на РБ, както и че на заседанието не е обсъждана съвместна кандидатура с Патриотичния фронт.

„Кандидатурата за президент на РБ може да е партийна или равно отдалечена от партиите“, каза още той и уточни, че партиите ще се стремят да я излъчат възможно най-скоро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още