IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 4 хил. фирми за преработка на дървесина ще работят с електронни дневници

Това ще стане от 1 януари 2017 г.

18:35 | 10.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

В над 4 хил. предприятия за преработка на дървесина в страната ще бъде внедрен електронен дневник от 1 януари 2017 г. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която присъства на официалното представяне на системата за независимо електронно проследяване и отчитане на дървесината. 

Демонстрацията на въведения електронен дневник беше извършена в преработвателно предприятие за дървесина в град Русе, информира пресцентърът на агроминистерството.

„Стремежът ни е да има нулев процент сив сектор в дърводобива”, подчерта Десислава Танева

Тя припомни част от предприетите действия в тази посока, така че контролът върху добива и извозването на дървесина да стане публичен, увеличените мобилни групи за охрана в горските стопанства, маркирането на дървесината с уникален идентификационен номер и електронния превозен билет.

След въвеждането на електронния превозен билет се отчита 5% увеличение при реализацията на дървесина и 15% увеличение при финансовите показатели на предприятията при запазване цената на дървесината.

Модулът за внедряване на електронния дневник ще може да бъде изтеглен от електронната страница на Агенцията по горите и да бъде внедрен безвъзмездно във всичките тези над 4 хил. предприятия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още