IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Партиите от Реформаторския блок подписаха споразумение за единство без ДСБ

Представителите на РБ планират изграждането на единен политически субект

17:35 | 11.11.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: РБ</em></p>

Снимка: РБ

Партиите от Реформаторския блок (РБ) подписаха споразумение за единство, съобщава политическата формация. Това се случи без участието на ДСБ и на лидера му Радан Кънев, който вчера обяви, че партията му е извън РБ и ще прави нов десен проект.

Реформаторският блок е силен и жизнен проект, заяви на брифинг Меглена Кунева, лидер на Движение България на гражданите (ДБГ).

Същото смятат и останалите председатели на партии в коалицията Божидар Лукарски (СДС), Николай Ненчев (БЗНС), Корман Исмаилов (НПСД), доц. Борислав Великов и проф. Тодор Танев, част от гражданската организация в РБ.

Те обявиха намерения за по-тясно политическо сътрудничество, в това число и за изграждане на единен политически субект.

Относно предстоящия балотаж за избор на президент Лукарски заяви, че всички десни трябва да направят необходимото за пълна мобилизация и подкрепа за десния кандидат на ЕНП.

Според Радан Кънев Реформаторският блок се е изчерпал като проект. "Той просто изтече между широките пръсти на лидерите си, това стана, защото българските граждани знаеха какво е ГЕРБ през 2014 г., но повярваха на РБ, че ГЕРБ ще бъде нещо различно в коалиция", каза той пред БНР.

Меглена  Кунева от ДБГ коментира, че споразумението няма срок, информира Националното радио.

"Нямаме срок на това споразумение, но то е много важно за нас по няколко причини, за да покажем, че това е силен, жизнен проект, който избори след избори се държи изключително устойчиво", каза тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 0
Иван Митев
преди 7 години
Реформаторският блок е с подсигурен провал, защото участвува в държавното управление при условия на прилагана сгрешена парична система. В условия на тази държавна грешка се развива потенциал за катастрофални стопански кризи със съпътстващи злини.Реално протестният вот срещу Реформаторския блок е протестен вот срещу наличие на сгрешена парична система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още