IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илияна Йотова определи за свои приоритети работата с НПО и българите в чужбина

Тези, които се опитват да дестабилизират страната с хвърлени оставки, да преосмислят държанието си, препоръча новият вицепрезидент

13:29 | 14.11.16 г. 24
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Избраната за вицепрезидент Илияна Йотова посочи като свои приоритети работата с гражданското общество и с българите в чужбина.

По повод подадената оставка на правителството тя коментира следното пред БНР: „Много се надявам, че след като е минала тази нощ и емоциите са поотшумели, дори и тези, които се опитват да дестабилизират страната с хвърлени оставки, с нежелание за никакъв диалог вътре в политическата система в парламента, да преосмислят и своето държание“.

„Струва ми се, че най-важното е да се намери диалогът сега в Народното събрание, внимателно да се прочете Конституцията кое след кое следва, каква ще бъде функцията на новия президент. Но нека не забравяме, че г-н Плевнелиев е все още действащ президент. Да видим как ще бъде съставен този служебен кабинет, кой ще има думата там, да бъдат изчистени всички правомощия, за да няма съмнения отново за договорки и задкулисия. Уверявам ви, че каквото зависи от мен и Румен Радев, този процес ще бъде изцяло прозрачен пред българското общество“, каза тя.

„Не искам да има повече недомлъвки, не искам да има сделки, нека хората да видят и да преценяват“, допълни Илияна Йотова.

Тя коментира, че заедно с новоизбрания президент Румен Радев са имали конкретни предложения към българските граждани за политиката във вътрешен и външен план и затова са спечелили. „Във вътрешен план най-важното е преодоляване на бедността“, посочи тя. Според Йотова и президентът може да работи в тази посока, тъй като той е човекът, който трябва да търси консенсуса и националното съгласие.

По повод необходимостта да бъде избран нов български еврокомисар Илияна Йотова заяви, че би могла да даде съвет какъв трябва да е той и към кой ресор да се насочи.

Очевидно е, че няма да получим вече този пост, който заемаше сегашния еврокомисар (Кристалина Георгиева), а предстои дебатът по бюджета за следващия програмен период и бъдещето на кохезионната политика, изтъкна тя като отказа да коментира конкретни имена.

По повод ограничените правомощия тя каза: „Където и да работя, аз заемам своето място… Аз мога да имам и една функция и всеки ще разбере, че съм там и заемам тази функция“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 7
ing5rov
преди 7 години
Все нещо трябва да носи респект и уважение...национализъм и малко сопа няма да са излишни ! Малко...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 4
DELCHO SMOKA
преди 7 години
Не съм съгласен! Какъв пример е Китай? Това е един голям концлагер, който по примера на НСР и глобализма, държи хората в подчинение и удоволетвторява желанието на елита, за тотална доминаци и подчинение на масите, в тяхна угода! Китай се управлява от една шайка! Филипините или Виетнам също не са позитивни примери! Аман от деспотизъм! В Еропа предстои революция на нациите и разпадане на ЕС! Тежестта на НПО организациите ще намалява с времето! Национализма ще се засилва, в изграждането на нови доктрини по места, какъв точно е интереса на нацията!Ако елиминираме НПО, но за сметка на това установим китайския деспотизъм, определено няма да е на оферта!Агентурни и деструктивни НПО изродии е лошо да има, лош е и деспотизма, трябва да се борим за нещо различно от това!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 1
bgMan
преди 7 години
Тва с НПО приоритета направо закопа усилията на толкова много ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
DarkStar
преди 7 години
Съвсем наскоро имаше статия, как държавата ще почне да финансира удобни за нея НПО-та. Списания Икономист имаше детайлна статия по темата: " Хранилка за послушни НПО "Явно ще гледат да узаконят работата на троловете, на които тя плащаше с пари от ЕС преди :)"Нова структура към Министерския съвет ще раздава бюджетни субсидии по неясна процедураПравителството ще определя участниците в Съвета за развитие на Гражданското обществоГраждански организации предупредиха за опасност от корупционни практики"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
doba
преди 7 години
А 'нормалните', не НПО-българи в БГ какво, на опашката ли ?..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 8
DELCHO SMOKA
преди 7 години
Споко, то президента има тежест 95%, а вицепрезидента не повече от 5%! Ето сега Роската беше пълен позор, докато Маргарите Попова имаше добри и адекватни включвания, но тя няма никаква чуваемост и внимание от страна на обществото! Ако са верни мохабетите за Йотова и Сорос, то хубавото е, че нейната тежест ще бъде дори по-малка от 5%, защото Радев е много по-силна личност от тази на Роско! Аз мисля, добър избор за България! Една малка победа в голямата игра!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още