IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община разработва програма за подкрепа на стартиращи предприятия

Общинският фонд гарантира 50% от заемите за малки фирми

13:07 | 16.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: организаторите на срещата</em></p>

Снимка: организаторите на срещата

Столичната община разработва програма за подкрепа на стартиращи предприятия на хора от уязвими групи, като лица до 29 години и трайно безработни. Тя ще бъде осъществявана съвместно от Общинска банка, Гаранционния фонд към общината и Столичната общинска агенция за приватизация и инвестици. Това стана ясно на вчерашната дискусия „Възможности за развитие на МСП в София“, организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), информират организаторите.

Стартиращите компании могат да разчитат на сътрудничеството между Общинска банка и Общинския гаранционен фонд, който гарантира 50% от заемите, стана ясно на срещата. Отделно Общинска банка е разработила продукти в подкрепа на малките и средните фирми и иновационните компании. 

София успя да излезе от икономическата криза и да преодолее последствията от нея, заяви по време на срещата кметът Йорданка Фандъкова. Тя изтъкна, че през ноември ръстът на пътниците до София е с 49% повече в сравнение с октомври тази година.

По думите й благоприятно влияние за града оказва и бързоразвиващият се IT сектор.

Йорданка Фандъкова припомни, че 99,8% от всички предприятия в България са малки и средни, а 28% от тях се намират в София. 75% от БВП на града се формира от малките фирми, а градът дава над 40% от БВП на цялата държава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още