IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп очаква правителството да преодолее съдебната заповед, спираща указа за миграцията

Демонстранти протестираха срещу указа на американския президент

09:46 | 05.02.17 г.
<p>
	Протест срещу указа на Тръмп за миграцията. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Протест срещу указа на Тръмп за миграцията. Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп предрече, че неговото правителство ще спечели обжалването на съдебната заповед, временно спираща ограниченията на имиграцията, наложени от президентския указ, предаде Ройтерс.

"Ще спечелим. В името на безопасността на нашата страна, ще спечелим", каза той пред репортери в Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида, малко след като министерството на правосъдието внесе в апелативен съд уведомление, че възнамерява да обжалва съдебната заповед, издадена от съдия Джеймс Робарт. 

Тръмп е в частния си голф клуб във Флорида за уикенда и присъства на годишната галавечер, организирана от Международния Червен кръст в балната зала на клуба с цел събиране на дарения.

Около 3 хил. демонстранти протестираха вчера пред имението срещу указа на Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

Протестът започна с митинг пред Тръмп Плаза, 30-етажните небостъргачи близнаци в Уест Палм Бийч, след което шествието измина два километра до курорта Мар-а-Лаго. Протестиращите скандираха лозунги против Тръмп и носеха ковчег, увит с националното знаме, олицетворяващ смъртта на американската демокрация.

Федерален съдия в Сиатъл в петък временно отмени забраната на Тръмп за влизането в САЩ на граждани от седем мюсюлмански страни.

Министерството на правосъдието вчера предупреди федерален апелативен съд в щата Вашингтон, че ще обжалва решението на съдията.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още