IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дончо Атанасов остава на шефския пост в Агенцията "Пътна инфраструктура"

В следващите дни ще бъдат направени промени в структурата на Агенцията, съобщават от регионалното министерство

17:41 | 05.05.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е решил да остави инж. Дончо Атанасов начело на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщават от пресцентъра на регионалното министерство.

Номинацията е представена днес от министър Нанков пред министър-председателя Бойко Борисов и е приета от премиера, допълва се в съобщението. 

Решено е също така регионалният министър да предложи промени в структурата на агенцията, които ще бъдат оповестени в близките дни. Предвижда се тогава да бъде обявено и цялото ѝ ръководство.

Припомняме, че служебният регионален министър Спас Попниколов назначи Пирин Пенчев за председател на Управителния съвет на Пътната агенция, а Дончо Атанасов, който оглави Агенцията след напускането на Лазар Лазаров, остана член на Управителния съвет, след като при инцидент в тунела „Ечемишка“ на магистрала „Хемус“ загина една жена.

Новият екип на пътната агенция трябва да пусне наново търга за тунела „Железница“ на магистрала „Струма“ и да се заеме с доизграждането на трасето от магистралата през Кресненското дефиле.

Приоритети в пътния сектор са още доизграждането на магистрала „Хемус“ и въвеждането на тол таксите, процедурата за което също буксува от месеци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още