IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП пак поиска оставката на правителството и предсрочни избори

Парламентарната група на левицата продължава с бойкота на кворума в НС въпреки оставката на Валери Симеонов

16:03 | 19.11.18 г. 14
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

БСП поиска оставката на цялото правителство и предсрочни парламентарни избори. Това обяви пред журналисти лидерът на партията Корнелия Нинова след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група, предава БТА.

Искаме предсрочен вот, не се притесняваме от него, доколко сме готови - хората ще кажат с гласовете си, добави тя.

Правителството на Бойко Борисов е вредно, създава нестабилност в държавата, в цели системи - социална, образователна, в икономиката - това са част от аргументите на левицата да поиска оставката на целия Министерския съвет. 

Затова парламентарната група, въпреки оставката на вицепремиера Валери Симеонов, както и досега, няма да се регистрира в пленарната зала и да осигурява кворума. Единственото изключение ще бъде при обсъждане на исканията на протестиращите - отмяна на данъка за старите коли, по-ниско ДДС за храни и лекарства, преизчисляване на пенсиите. 

Нинова припомни, че в Конституцията са разписани процедурите и сроковете при преждевременно подаване на оставка на кабинета.

Лидерът на социалистите отрече съглашателство с президента Румен Радев за сваляне на правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти", а самият държавен глава тя определи като най-дисциплиниранияt човек, когото познава и който не е отстъпил от предизборните си обещания отпреди две години.

Корнелия Нинова потвърди, че парламентарната група е предоставила кола и шофьор на Елена Йончева, защото има притеснения и за да може тя да се чувства спокойна. За да приема това предложение, имам определени опасения, коментира и самата Йончева, без да влиза в детайли.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 1 rate down comment 3
Иван Митев
преди 5 години
Истината е, че съществената причина за нарастващите страдания са щетите от работата на централната банка.Ако не сте съгласни с тази истина, с какво сте съгласни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 6 rate down comment 3
serafima
преди 5 години
Аз лично мисля, че сегашните нечистоплътни и некадърни управници - без изключение, трябва да останат на къса сиджимка от хората и да си вършат работата в наша полза. Те окрадоха държавата, убиха държавността и сега ако се измъкнат, ще излезе, че без тях е по-зле. Идват лоши дни, подготвени от гробари и цирковата трупа обединени мафиоти. Трябва да си поемат отговорността.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 4
serafima
преди 5 години
За съжаление това ти е нивото на политическа култура. И за да нямат хората къса памет, ето ги комунистите, като си много против тях.Здрави, добре обучени другари, които ни разказват играта: Бойко Борисов - комунист, майор от УБО , и син на полковник от МВР.Цв. Цветанов СТАРШИНА от ДС ! Син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Цецка Цачева партийна секретарка, Росен Плевнелиев - първи секретар на общински комитет на ДКМС. лилана дебелана, партизанската унука! Вежди Рашидов - Главен Мултак, Ивайло Московски, Румяна Бъчвата, Дана Фандъчката, и т.н.Дядо й е бил рамо до рамо с Бай Тошо в Партизанския отряд Чавдар !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 10 rate down comment 5
опааа
преди 5 години
.."По мръсно нещо от горд комунист няма, ..." ...тази жена е комунист колкото Каракачанов е патриот а ти, УМЕН!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 15 rate down comment 1
mrynmryn
преди 5 години
Според Митев, централната банка е замесена и в избиването на динозаврите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 19 rate down comment 1
national power
преди 5 години
Aз искам тая немедлено да се разкара и повече да не я виждам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 22 rate down comment 10
mavericos
преди 5 години
По мръсно нещо от горд комунист няма, не стига, че не се извиниха на народа за престъпленията на дядовците и бащите на днешните партийни функционери, ами и продължават да разчитат на късата народна памет или деменцията на по-голямата част от електората си. Избиха интелигенцията, а днес цяла България се кланя на измислени съветски войни като пияницата Альоша и резилът ***. Поради липсата на лустрация и демонтаж на тези позорни монументи, с поколения няма да можем да се отървем от мозъчната промивка на бившите комунистически останики
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 28 rate down comment 6
bertram
преди 5 години
Безсмислено е да се сменя оял се популист с изгладнял такъв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 38 rate down comment 4
male4ko
преди 5 години
Тая от снимката защо не иска да разбере че тя НЕ Е алтернатива!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 0
clwnjester
преди 5 години
Каква централна банка бе човек!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още