IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП пак поиска оставката на правителството и предсрочни избори

Парламентарната група на левицата продължава с бойкота на кворума в НС въпреки оставката на Валери Симеонов

16:03 | 19.11.18 г. 14
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

БСП поиска оставката на цялото правителство и предсрочни парламентарни избори. Това обяви пред журналисти лидерът на партията Корнелия Нинова след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група, предава БТА.

Искаме предсрочен вот, не се притесняваме от него, доколко сме готови - хората ще кажат с гласовете си, добави тя.

Правителството на Бойко Борисов е вредно, създава нестабилност в държавата, в цели системи - социална, образователна, в икономиката - това са част от аргументите на левицата да поиска оставката на целия Министерския съвет. 

Затова парламентарната група, въпреки оставката на вицепремиера Валери Симеонов, както и досега, няма да се регистрира в пленарната зала и да осигурява кворума. Единственото изключение ще бъде при обсъждане на исканията на протестиращите - отмяна на данъка за старите коли, по-ниско ДДС за храни и лекарства, преизчисляване на пенсиите. 

Нинова припомни, че в Конституцията са разписани процедурите и сроковете при преждевременно подаване на оставка на кабинета.

Лидерът на социалистите отрече съглашателство с президента Румен Радев за сваляне на правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти", а самият държавен глава тя определи като най-дисциплиниранияt човек, когото познава и който не е отстъпил от предизборните си обещания отпреди две години.

Корнелия Нинова потвърди, че парламентарната група е предоставила кола и шофьор на Елена Йончева, защото има притеснения и за да може тя да се чувства спокойна. За да приема това предложение, имам определени опасения, коментира и самата Йончева, без да влиза в детайли.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 17 rate down comment 9
clwnjester
преди 5 години
Аз пък искам смяна на политическия модел. Тая, тиквата, душевно болния, дебелия и цялата пасмина около тях, не искам да ги виждам. Просто да се разкарат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 26
Иван Митев
преди 5 години
Сега обществеността изисква от премиера Бойко Борисов политическа отговорност за нарастващите щети от вредните намеси на централната банка.При запазването на държавната грешка за неограничавани щети от вредните намеси на централната банка, колкото повече време премиерът Бойко Борисов ръководи Министерския съвет толкова повече щетите от вредните намеси на централната банка подсигуряват неговия политически провал.Устойчив политически успех е възможен само при осъществяване на защита срещу щети от вредните намеси на централната банка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 8
fon
преди 5 години
Тая от Крушовица държавата за Техноимпекс ли я има?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още