IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова информационна кампания за Covid ваксини залага на ползата от ваксинацията

Целта е да стане публичен опитът на вече ваксинирани хора, обясни здравният министър

17:40 | 13.01.22 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Към 12 януари тази година у нас общо 1,5 милиона души са със завършен ваксинационен курс, като от тях над 400 хиляди са с поставена бустерна доза. Постигнатият ваксинационен обхват в страната е над 30%, което обаче ни определя едно от последните места в ЕС, затова и ваксинацията е основен приоритет на здравното министерство.

Това каза министърът на здравеопазването Асена Сербезова в рамките на блиц контрол в Комисията по здравеопазване в парламента.

Новата кампания на здравното министерство за ускоряване на ваксинацията ще включва мерки, така че да стане публичен опитът на вече ваксинирани хора, дори и такива със странични заболявания.

Тя уточни, че вече има резултати от изследване, направено за българската популация, според което по-голямата част от хората у нас биха се ваксинирали, ако имат по-подробна информация на достъпен език, информацията трябва да разсейва страхове и притеснения. 

Завършва се нова комуникационна стратегия, в нея няма да има призиви и молби за ваксинация, а ще е насочена към опита на хора, които са се ваксинирали и са били с хронични заболявания, бременни жени, родили живи и здрави деца, и хора с пост Covid синдром.

Новата информационна кампания ще е за ползата от ваксинацията, като поставянето на ваксината остава въпрос на избор. Целта на кампанията е да запознае обществеността, а не да налага даден продукт. Министърът уточни, че това е информационна кампания, а не реклама по смисъла на закона. "Ние не налагаме даден продукт, а информираме обществото", отбеляза Сербезова.

От "Продължаваме промяната" препоръчаха да има сайт за нежелани реакции след ваксини срещу коронавируса.

Асена Сербезова отчете, че има засилен интерес за ваксинацията след обявяване на мярката от 75 лв. за пенсионер при ваксинация и са поставени 100 хиляди дози.

Активно се работи за осигуряване на мобилни екипи, най-вече в домовете при трудноподвижни хора и се увеличава работното време на съществуващи такива. Основният проблем е, че медицинският персонал не достига, каза здравният министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
neon7
преди 2 години
Официалните данни на правителството на Обединеното кралство за последните 5 месеца доказват, че бустерите Covid-19 унищожават вродената имунна система, причинявайки синдром на придобита имунна недостатъчностЗадълбочено разследване на официални данни на правителството на Обединеното кралство, публикувани от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство, изглежда потвърждава прогнозите, направени по-рано от The Expose, че усилващата доза Covid-19 ще осигури много краткотраен временен тласък на имунитета. системи на ваксинираното население, преди да унищожат имунната им система много по-бързо, отколкото вече е наблюдавано при хора, които са получили две дози от ваксината Covid-19.Накратко, официалните данни на правителството на Обединеното кралство категорично показват, че ваксинираното население срещу Covid-19 развива някаква нова форма на синдром на придобита имунна недостатъчност, предизвикан от ваксина Covid-19.Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) публикува седмичен доклад за наблюдение на ваксините, като всеки доклад съдържа четириседмични данни за случаите на Covid-19, хоспитализациите и смъртните случаи според статуса на ваксинация. За нашето разследване ние анализирахме 5 от тези публикувани доклади за наблюдение на ваксините, съдържащи данни от 16 август 2021 г. до 2 януари 2022 г., за да получим ясна картина за ефекта, който ваксините Covid-19 имат върху имунната система на ваксинираното население, и това открихме...Докладите за наблюдение на ваксините на UKHSA, използвани за нашето разследване, могат да бъдат намерени тук https://dailyexpose.uk/2022/01/13/covid-boosters-destroy-immune-system-causing-ade/Синдром на придобита имунна недостатъчност, предизвикан от ваксина Covid-19Ефективността на инжекциите Covid-19 в реалния свят намалява значително за кратък период от време, но за съжаление за ваксинираното население, вместо имунната система да се върне в същото състояние, в което е била преди ваксинацията, работата на имунната система започва бързо да намалява намалява, което го прави по-нисък от този на неваксинираните.Сега официалните данни на правителството на Обединеното кралство доказват, че бустер доза от ваксината може да даде краткосрочен тласък на имунната система на ваксинираните, но за съжаление същите тези данни показват, че ефективността на имунната система след това започва да намалява дори по-бързо, отколкото беше преди прилаганата бустер доза.Следователно тези данни предполагат, че ваксинираното население сега ще изисква безкраен цикъл от бустерни ваксини, за да засили имунната им система до точка, в която тя не се проваля, но е по-ниска от тази на неваксинираното население.Синдромът на придобита имунна недостатъчност е състояние, което води до загуба на имунни клетки и прави индивидите податливи на други инфекции и развитие на някои видове рак. С други думи, той напълно унищожава имунната система.https://dailyexpose.uk/2022/01/13/covid-boosters-destroy-immune-system-causing-ade/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
neon7
преди 2 години
36 257 смъртни случая и 3 244 052 наранявания след ваксинации за COVID в европейската база данни - двойно ваксинирано 13-годишно дете умира от сърдечен ударhttps://healthimpactnews.com/2022/36257-deaths-and-3244052-injuries-following-covid-shots-in-european-database-double-vaxxed-13-year-old-dies-from-heart-attack/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още