IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Маргаритов: Не се очаква поскъпване на хляба, захарта или олиото

Цената на най-масовите плодове и зеленчуци се стабилизира и дори леко се понижава, изтъква зам.-министърът на икономиката и индустрията

14:50 | 25.06.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Не се очаква поскъпване нито на хляба, нито на захарта, нито на олиото. Има достатъчно количества, няма риск от продоволствена криза, заяви пред NOVA заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Маргаритов, цитиран от пресцентъра на ресорното министерство.

„Да не се презапасяваме“, посъветва Маргаритов. 

По отношение на мерките за хляба, самите браншови организации декларираха, че в момента, в който бъде въведена нулева ДДС ставка, хлябът ще поевтинее с 20 процента, изтъква зам.-министърът.

„Това казват тези, които ще прилагат мерките. Тук има еднозначно мнение и на бизнеса, и на държавата“, посочва Маргаритов.

Той съобщи, че по информация от петък цената на най-масовите плодове и зеленчуци като домати, ябълки и череши, се стабилизира и дори леко се понижава. „Това е резултат от сезонна особеност, но и от това, че реколтите ни са добри“, отбеляза заместник-министърът.

"От коалицията „Ориент експрес“ свалиха без никаква основателна причина председателя на парламента, а след това правителството", заяви още той.

Въпреки че Министерството на икономиката и индустрията и специално министър Корнелия Нинова фиксира вниманието на парламента и на всички, които взимат решения, върху това, че мерките в актуализацията, които ще помогнат на хората и бизнеса, трябва да бъдат приети незабавно, „видяхме формирането на безпринципни мнозинства, които се занимават с безсмислени каузи“, каза Димитър Маргаритов и допълни, че вместо актуализацията на бюджета, която е тема номер едно за хората и бизнеса, вече да е приета и от другата седмица да действа, е отложена за незнайно кога.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 1 година
магаритов , колко още...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още