IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С инвестиция от 14 млн. лева видински завод ще удвои работните си места

На 8 август предстои първа копка по разширението на производството и складовата част на "Технически компоненти България“

17:01 | 04.08.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Завод &quot;Технически компоненти България&ldquo;&nbsp;</em></p>

Снимка: Завод "Технически компоненти България“ 

С инвестиция от 14 млн. лв. ще се разшири производството и складовата част на завод "Технически компоненти България“ във Видин. Благодарение на нея дъщерната компания на германската EbV Elektronikbau und Vertirebs GmbH ще удвои работните места, което превръща региона в икономическа точка на стабилност. Това съобщи директорът инж. Mapтин Πeтpoв преди първата копка на разширението на завода на 8 август.

По думите му заводът се превръща в най-големия работодател във Видин с увеличение до 450 работни места през следващата година.

"Технически компоненти България“ е и в процес на сертифициране за инвеститор клас А.

Заводът произвежда компоненти и системи за енергийно ефективно отопление и климатизация, предлага развойна дейност и серийно производство на разнообразие от продукти с приложение в различни уреди, в автомобилната, медицинска и други индустрии.

Основан през 2005 г., производството на "Технически компоненти България“ започва през 2008 г. с 30 служители, а с предстоящото разширение предприятието става и най-големият работодател в област Видин.

Продукцията, която се произвежда в завода, е изцяло за износ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още