IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно с 3% спад на годишна база през септември

Само в три от последните 33 месеца показателят е отчитал ръст

12:00 | 07.11.11 г. 1
Продажбите на дребно с 3% спад на годишна база през септември

Продажбите на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети намаляват с 3% годишна база през септември 2011 г., показват данни на НСИ.

Само в три от последните 33 месеца, показателят е отчитал ръст, като тава са няколко месеца в началото на тази година, показва справка на Investor.bg.

Продажбите на дребно намаляват и на месечна база през септември, като спадът е с 0,3%.

Годишни изменения

Оборотът през септември 2011 г. спрямо същия месец на 2010 г. бележи ръст в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 6%, и в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1,6%.



Спад е регистриран в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 11,1%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 8%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 4,2%, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 2,4%.

Изменение на продажбите на дребно на годишна база


Месечни изменения

През септември 2011 г. оборотът нараства спрямо предходния месец в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2,1%, и в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 0,5%.

Намаление се наблюдава в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 2,1%, в  търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 1,1%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 0,7%, и в търговията на дребно с компютърна и
комуникационна техника - с 0,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Internet
преди 12 години
И Уорлик, клетият, се е очаял напълно от ГЕРБ-ерските милиционери - само крадене, лъжи и контрабанда и нищо друго, но хвалби и лъжи колкото щете, стана ясно тази сутрин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още