IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 1,3 млрд. лева предвиждат да бъде бюджетът на София догодина

Столичната община ще разчита основно на постъпления от местни данъци и такси, както и на европейски средства

14:35 | 21.12.11 г.
<p>
	Зам.-кметът на София Дончо Барбалов. Снимка: БТА</p>

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов. Снимка: БТА

Проектобюджетът на Столична община се предвижда да бъде 1,272 млрд. лева, съобщи пред журналисти зам.-кметът на София Дончо Барбалов, цитиран от БТА.

В приходната част на бюджета на столицата за следващата година са предвидени 521 млн. лева от собствени приходи и още 439 млн. лева постъпления от оперативните програми, каза Барбалов.

От делегирани държавни дейности се предвиждат 241 млн. лева за идната година, планират се и 41 млн. лева да се усвоят от заеми, договорите за които вече са сключени, отбеляза заместник-кметът.

Той допълни, че от фонда за приватизация се предвиждат постъпления в размер на18 млн. лева. Изравнителната субсидия ще е 10,5 млн. лева, а целевата субсидия за капиталови инвестиции – 2,5 млн. лева, допълни Барбалов.

Основни източници за собствените приходи на Столичната община и през 2012 г. ще бъдат приходите от данъците върху недвижимите имоти и върху превозните средства, както и от  такса „смет“, която Дончо Барбалов определи като 

„най-значителното перо".

Зам.-кметът допълни, че капиталовата програма на Столичната община за 2012 г. е на стойност 613 млн. лева. В нея влиза програмата за увеличаване на местата в детските градини за периода 2008-2013 г.

По думите на Барбалов приоритетните области в бюджета на столицата за 2012 г. са образование, транспорт, ремонт на улици и екология. За образованието в столицата са предвидени 33 млн. лева, за транспорт – 90 млн. лева, за ремонти на улици – 27 млн. лева, а за екология и почистване на града – близо 139 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още