IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Актуализацията ще бъде катастрофа за икономиката

Приходните агенции събират повече от всякога, смята бившият премиер

11:08 | 16.08.13 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Борисов: Актуализацията ще бъде катастрофа за икономиката

Мрачни прогнози за развитието на българската икономика направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Според него, ако актуализацията на бюджета се приеме, "след една година всички ние ще се чудим как да затягаме колана, за да можем да решим катастрофата, в която ще ни вкарат“.

Борисов се обърна и към синдикатите, които вчера по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество подкрепиха актуализацията. По негови думи след една година те ще се „червят“ за тази подкрепа.

Лидерът на ГЕРБ не отговори директно дали през есента ще поиска вот на недоверие, ако днес актуализацията на бюджета мине.

„Нека днес да се съсредоточим върху тези актове. Целта е още веднъж хората да разберат, че тази актуализация не е необходима“, каза още Борисов и допълни, че "приходните агенции в момента събират повече от всякога", а управляващите вместо да се „стегнат“, тръгват с кредити с огромни лихви.

Бойко Борисов направи прогноза и за гласуването в пленарната зала днес. Според него депутатите на „Атака“ ще гласуват против ветото на президента Росен Плевнелиев. 

В пленарната зала продължават дебатите дали да бъде отхвърлено ветото на Росен Плевнелиев върху текстове от Закона за бюджета. Представителите на политическите партии повториха аргументите са за и против актуализацията на бюджета за тази година. Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев призова да бъде отхвърлено ветото на президента. 

От своя страна Менда Стоянова поиска да бъде прието ветото, за да бъде изготвена смислена актуализация на финансовата рамка за тази година.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 20 rate down comment 25
Internet
преди 10 години
Дянков и този *** от Банкя откраднаха само 1.4 млрд лева от здравната каса и сега предлагат "социален пакет"Да върне банкянският тиквун поне тези пари, заедно с 8 млрд нов дълг и похарчен фискален резерв
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 20
Бате Пешо
преди 10 години
Да благодарим на тиквуняка за финансовите съвети и да си взима гащите чантата шапката и у Банкя в заслужен отдих.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 25 rate down comment 9
data
преди 10 години
Баси цирка в тая държава - "лавата" партия се грижи за бизнеса , дясната със "социален" пакет
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 24 rate down comment 26
Батя
преди 10 години
Тоя популист само му дай да се изхвърля бомбастично, без и грам да се замисли за последствия.Това ако е държавник, аз съм трамвай!Добре че все по-малко хора го възприемат на сериозно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 7
Nikodim
преди 10 години
#Мрачни прогнози за развитието на българската икономика направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов #Прогнозите Му винаги се сбъдват !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още