IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въвеждат се данъчни облекчения за инвеститори в общини с 25% безработица

Данъчното облекчение ще може да се приложи само след положително решение от Европейската комисия

18:13 | 09.10.13 г. 2
Въвеждат се данъчни облекчения за инвеститори в общини с 25% безработица

Разширява се обхватът на общините, в които може да се преотстъпва корпоративен данък. Министерският съвет одобри законопроект за изменение и допълнение на Законa за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), съобщи пресцентърът на кабинета.

Данъчните облекчения за фирми от производствения сектор ще важат в общини с 25 на сто по-висока безработица от средната. Според  сегашните текстове на закона преференциите са за 35 на сто безработица.

Едновременно с тази промяна се въвеждат нови условия за фирмите. Те трябва да поддържат през целия данъчен период не по-малко от 10 работни места, като най-малко 50% от работниците да са заети пряко в извършваната производствена дейност.

Също така 30 на сто от персонала трябва да бъдат лица с постоянен адрес в общини, в които безработицата е с 25 на сто по-висока от средната за страната.

Данъчното облекчение, представляващо държавна помощ за регионално развитие, ще може да се приложи само след положително решение от Европейската комисия.

В законопроекта е предвидено действието на данъчното облекчение, представляващо държавна помощ за земеделски производители, да бъде удължено и за 2014 г., което означава да бъде приложено преотстъпване на корпоративен данък, който се дължи за 2014 г. Прилагането и на това данъчно облекчение ще бъде възможно след постановяване на положително решение от Европейската комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Patilan
преди 10 години
баси, защо им отно толкова време?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
данъчни амнистии,гратисни периоди и намаляване на коствените данъци, осигуровките и необлагаеми минимуми. както и махането на плоския данък!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още