IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Розалия Димитрова поема Агенция "Митници"

52-годишната Димитрова има повече от 24 години професионален опит в митническата администрация

13:05 | 01.03.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Розалия Димитрова. <em>Снимка: Министерство на финансите</em></p>

Розалия Димитрова. Снимка: Министерство на финансите

Розалия Панова Димитрова поема поста на директор на Агенция „Митници“ след внезапната кончина на досегашния директор Ваньо Танов, съобщиха от агенцията.

Родената през 1964 година Розалия Димитрова има повече от 24 години професионален опит в митническата администрация.   

Тя работи в митниците от 1991 г. През 2011 г. поема дирекция “Митнически режими и процедури” и ръководи битката с контрола на вноса на горива. Тя е отличавана за принос към Световната митническа организация. От средата на август 2014 г. до настоящия момент е заместник-директор на Агенция „Митници“. 

Тя има висше образование по специалността „Неорганични и електрохимични производства“, придобито в Химико-технологически институт, гр. София.



Досегашният директор на митниците Ваньо Танов почина внезапно в понеделник сутрин. Той бе ключова фигура в администрацията и приближен до министър-председателя Бойко Борисов.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
kane
преди 8 години
парите или живота?..играехме си като малки... а каква истина се оказа, като пораснах!тя не е за този пост, изплашена е и съм сигурен че няма необходимата твърдост за поста
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
redcretin
преди 8 години
+ "ръководи битката с контрола на вноса на горива" - т.е. човек на контрабандната мафия а.к.а. протекция на рашкия монопол в БГ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
misanthrope
преди 8 години
Дано да се справи жената,. Няма нищо по-логично от това, заместник директора да поеме нещата. Факти в неин минус са1) Назначена в митниците през 91ва - годините когато се раздаваха ключови позиции на наши (ДС) хора, въпреки че е била млада тогава2) специалността Неорганични и електрохимични производства, придобито в Химико-технологически институт, гр. София.Какво общо има с митници не е ясно. Т.е. няма никаква адекватна формална квалификация
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още