IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българин поема отдела за банкиране на дребно в Raiffeisen в Румъния

Владимир Калинов, който има дългогодишен опит в сферата на банкирането и риск анализа, ще помага на Raiffeisen да повишава пазарния си дял

14:02 | 01.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Българин поема отдела за банкиране на дребно в Raiffeisen в Румъния

Банкерът от български произход Владимир Калинов ще бъде назначен за изпълнителен вицепрезидент Банкиране на дребно в румънското подразделение на австрийската банка Raiffeisen, пише ZF.

След повече от пет години в търсене на източниците на риска българският банкер се изправя пред предизвикателството да управлява дейността по банкиране на дребно на пазар, който се опитва да се подготви за възстановяване, пише изданието.

В края на 2010 г. австрийското управление на банката реши да постави начело на отдела за банкиране на дребно именно професионалист с опит в рисковите анализи в период, в който качеството на банковите портфейли беше (и вероятно ще остане) един от основните приоритети на банките.

Към края на 2010 г. Raiffeisen е третата по големина банка в Румъния по отношение на обем от активи и един от най-силните играчи на пазара на банкиране на дребно.

По информация на румънското представителство на банката Калинов има дългогодишен опит в сферата на банкирането, отпускането на кредити и анализиране на риска. Той започва кариерата си в Raiffeisen в България и през 2000 г. се присъединява към Raiffeisen International Bank-Holding AG като прокурист. Има бакалавърска степен по Търговия от Университета в Делхи, като има степен и от Института по маркетинг и мениджмънт в Ню Делхи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още