IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens повиши прогнозата за печалбата си

Мюнхенският концерн отчете изненадващо добър старт през годината и повиши прогнозата си за годишна печалба

11:06 | 04.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Siemens повиши прогнозата си за годишна печалба до поне 7,5 млрд. евро. Снимка: компанията</p>

Siemens повиши прогнозата си за годишна печалба до поне 7,5 млрд. евро. Снимка: компанията

С оглед на нарасналия си бизнес и милиардните приходи от продажби Siemens увеличи значително прогнозата си за годишна печалба. За 2011 г. концернът очаква да отчете печалба от поне 7,5 млрд. евро, става ясно от прессъобщение на компанията. Това съответства на ръст от цели три четвърти спрямо миналата година. До този момент Siemens очакваше годишна печалба от най-много 5,5 млрд. евро, припомня Handelsblatt.

В новата прогноза са изключени резултатите на носещото загуби и впоследствие продадено IT поделение SIS, както и дъщерното дружество за осветителни уреди Osram, което трябва да стане публично през есента.  Продажбата на SIS вече се отрази на последния баланс на Siemens. Заради това през последното тримесечие концернът отписа 464 млн. евро преди данъчно облагане.

За първото тримесечие на годината Siemens отчете печалба от почти 3,2 млрд. евро, което е с два пъти повече от предходния период. Разликата се дължи почти само на приходите от продажбата на дяловете в производителя на реактори Areva, което повиши печалбата с 1,5 млрд. евро. Към тях се добавят и 100 млн. евро от продажбата на дяловете на Simens в производителя на танкове KMW.  

Приходите от продажби през второто тримесечие на фискалната година за компанията (която приключва в края на септември) се повишават със седем на сто до 17,7 млрд. евро. Особено силно е било представянето на производството на индустриално оборудване и технологии за енергетиката.

Поръчките също са доста добри, хвалят се от концерна. Обемът на нови поръчки се е повишил през последното тримесечие с една четвърт до 20,65 млрд. евро. Ръстът се дължи на по-силно търсене на съоръжения за вятърни електроцентрали и токоизправителна техника.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още