IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Барние отвръща на натиска на хеджфонд лобистите

Мнозина биха се зарадвали финансовият сектор да остане нерегулиран, посочва европейският комисар за единния пазар

13:04 | 03.04.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Барние отвръща на натиска на хеджфонд лобистите

Шефът на финансовите регулатори на Европейския съюз (ЕС) отвърна на натиска на хеджфонд индустрията и частните капиталови инвеститори, заявявайки, че той „няма да се поддаде“ на опитите за саботиране на сделката за регулирането на сектора, съобщава Financial Times.

Реакцията на Мишел Барние, европейският комисар за единния пазар, е в отговор на протестите на индустрията срещу предложените от Европейската комисия (ЕК) технически стандарти за прилагането на директивата за алтернативните фондови инвестиции (AIFMD).

Въпреки че 110-страничният документ на ЕК, съдържащ „спомагателните правила“, е тясно специализиран, текстовете събудиха най-лошите страхове на индустрията - а именно, че регулациите ще навредят на бизнеса и ще прогонят американските и азиатските фондови мениджъри от европейските пазари.

В гневния си отговор Барние рязко отхвърля твърденията, че Комисията се опитва да заобиколи политическите компромиси, залегнали в основата на сключената през 2011 г. сделка. Вместо това той обвини индустрията, че „се опитва да възобнови стари спорове“.

„Не съм изненадан от лобистките усилия. Мнозина биха се зарадвали финансовият сектор да остане нерегулиран“, казва Барние. „Те искат да се преструват, че от кризата няма какво да се научи и защитават идеята за саморегулиране“.

“Няма да се поддам“, допълва той. „Въпреки натиска на тези, които се опитват да съживят старите спорове, ние няма да се откажем от усилията си да гарантираме, че всички финансови играчи, независимо дали са банки, хедж фондове или други финансови институции, са адекватно регулирани“.

Последна актуализация: 08:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Fiscalist
преди 12 години
Това че ви се *** повече, не означава, че ако си прокарате закон "аз задължително трябва да плюскам докато стана *** като Венизелос", и ще има ядене. Това трябва някой първа да го произведе, не става само с регулации и директиви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Fiscalist
преди 12 години
Ама от *** чиновници!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още