IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцките National Bank и Eurobank преговарят за сливане?

Според гръцкия вестник To Vima друга обмисляна възможност е тройно сливане с участието и на контролираната от държавата Hellenic Postbank

11:58 | 05.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Гръцките National Bank и Eurobank преговарят за сливане?

Две от най-големите кредитни институции в Гърция - National Bank и Eurobank – преговарят за сливане, което може да доведе до създаването на най-голямата банка в страната, се посочва в материал на официалния уебсайт на гръцкият вестник To Vima, цитиран от Ройтерс.

Гръцкото издание се позовава на свои източници, според които сделката ще бъде одобрена от правителството на страната и централната банка.

Друга обмисляна възможност е тройно сливане на National Bank, Eurobank и малката Hellenic Postbank, контролирана от държавата, което обаче вече бе отхвърлено от правителството през август като нежизнеспособно, се подчертава в материала на To Vima.

Потърсени за коментар от Ройтерс, National Bank и Eurobank не са изпратили отговор на зададените въпроси.

Гръцките банки се намират под натиск за обединяване на ресурсите си, за да оцелеят в кризата, която доведе повечето от тях до състояние да разчитат на централната банка на страната за ликвидност, тъй като достъпът им до междубанковия пазар и ЕЦБ бе прекъснат.

През тази седмица френската банка Credit Agricole обяви, че ще продаде гръцкото си подразделение Emporiki Bank на Alpha Bank, а конкурентите им от Societe Generale обявиха, че спешно преговарят за продажбата на губещото си гръцко подразделение Geniki Bank на Piraeus Bank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още