IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Движението на комика Бепе Грило иска да състави правителство

Представители на "5 звезди" са поискали от президента на Италия Джорджо Наполитано да им бъде даден мандат за съставяне на кабинет

09:30 | 22.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Движението на комика Бепе Грило иска да състави правителство

Движението на комика Джузепе (Бепе) Грило “5 звезди” е поискало от италианския президент Джорджо Наполитано мандат за съставяне на правителство, съобщи представител на партията, цитиран от Ройтерс.

“Движението “5 звезди” се открои като основна политическа сила на последните избори. Поради тази причина ние официално поискахме да ни бъде разрешено да сформираме правителство и да започнем да осъществяваме нашата програма”, посочи ръководителят на парламентарната група на движението Роберта Ломбарди пред репортери, след като снощи се срещна с Наполитано.

Вито Крими, който оглавява групата на партията в италианския Сенат, коментира, че движението е представило политическа платформа, в която е залегнал и референдум за бъдещето на Италия в еврозоната. Платформата е била представена и на Джорджо Наполитано като част от процеса по консултациите, които той води с политическите лидери.

Засега обаче от движението отказват да назоват името на евентуалния премиер, ако съставят правителство.

Не за първи път партията на Бепе Грило изразява готовността си да състави кабинет. Aнтиелитарното движение обаче отказва да се коалира с която и да е от останалите политически сили в парламента, а те от своя страна едва ли ще приемат негово правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още