IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС ще уеднакви и усили антидъмпинговите правила

Мерките са насочени срещу незаконната конкуренция вследствие на внос, базиран върху дъмпинг или целеви субсидии, без това да се отрази върху потребителите

10:44 | 11.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор
ЕС ще уеднакви и усили антидъмпинговите правила

Европейската комисия (EK) направи ново предложение за общите правила в Европейския съюз в борбата против незаконната конкуренция, възникваща вследствие на внос, който е базиран върху дъмпингови целеви субсидии, съобщи Интерфакс.

„Това е балансиран пакет с правила, който предлага реални подобрения за всички страни, заинтересовани от търговска защита, независимо дали става въпрос за производител, вносител или потребител“, заяви при представянето на документа европейският комисар за търговията Карел де Гюхт.

„Искаме да осигурим на предприятията от Европейския съюз средства за по-ефективна борба срещу незаконните търговски практики на трети страни, при това без да има негативни последици за потребителите и за компаниите от ЕС, които зависят от вноса“, обясни Де Гюхт.

Предвижда се да бъде повишена ефективността на инструментите на ЕС, които могат да бъдат използвани срещу дъмпинга и целевите субсидии, за да могат да се защитават производителите в ЕС от незаконни действия на трети страни и от рисковете от „ответни мерки“.

Същевременно от ЕК смятат, че вносителите се възползват от нарасналата предсказуемост в промените на нивото на митата, за да подобрят планирането и търговската си дейност.

По думите на Де Гюхт „системата като цяло ще стане по-прозрачна и удобна“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още