IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Магазините на Praktiker в Германия остават отворени

Синдикът и основните инвеститори са се договорили за финансирането на снабдяването на обектите със стоки

13:36 | 06.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Магазините на Praktiker в Германия остават отворени

Оперативната дейност на изпадналата в несъстоятелност верига магазини от типа „направи си сам“ Praktiker продължава. Синдикът Кристофър Сийгън е постигнал споразумение с основните заинтересовани страни и инвеститори относно финансирането на снабдяването на магазините със стоки, заяви самият той във вторник, цитиран от DPA.

По този начин се гарантира, че тези магазини ще продължат да бъдат снабдявани със стоки. 

В основата на споразумението е масов кредит, за детайлите от който е била договорена конфиденционалност. Подобни методи на финансиране се предоставят на компании в несъстоятелност, за да може бизнесът им да се поддържа.

"Радвам се, че успяхме да се споразумеем след интензивните преговори със застрахователите, банките и доставчиците за финансирането на доставките ни“, заявява Сийгън. С това бизнесът на Praktiker е стабилизиран, уверяват от компанията.

Същевременно синдикът ускорява продажбата на компанията. Различни стратегически и финансови инвеститори са проявили интерес към поемането на групата Praktiker / Max Bahr изцяло или частично, обясни Сийгън. Конкретни оферти, както е известно, трябва да бъдат подадени в началото на септември.

Веригата Praktiker подаде в средата на юли заявление за фалит, малко след това я последва и дъщерната компания Max Bahr. Повечето от 50-те съществуващи клонове на Max Bahr са конкурентоспособна фирма, каза в края на юли отговарящият за тях синдик Йенс-Зьорен Шрьодер. Той си е поставил за цел да запази всички съществуващи 4 000 работни места в общо 78 магазини с марката Max Bahr.

Тази носеща високи приходи верига се счита за "перлата в короната" на групата, добави Шрьодер. Въпреки това една перспектива за продажба би изглеждала по-добре, ако и тези магазини са част от цялостния пакет.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още